Företag i Nätverket: Coffee Event by Frisks
Chris och Anna Frisk driver företaget Coffee Event by Frisks, där de serverar italienskt kaffe från sin röda Fogarolli-moped varsomhelst och överallt där människor vill ha gott kaffe.
Deras motto: gott kaffe – överallt!
Röda mopeder och kaffe i världsklass.
Med den gyllene kombinationen har företaget Fogarolli gjort succé och erövrat Sverige. En av ”kaffemopparna” körs av Tomelilla-paret Anna och Chris Frisk som driver nätverksföretaget Coffee Event by Frisks.
Du har säkert hört talas om dem, sett dem och kanske till och med handlat från dem. De röda kaffemopederna som under devisen ”där det finns människor bör det finnas gott kaffe” har rullat på sydsvenska vägarna (och numera allt längre norrut) ända sedan 2006.
Det var då Sebastian Rydberg och italienskfödda Cristina Fogarolli grundade företaget Fogarolli, genom vilket de ville introducera den italienska kaffekulturen i Sverige. Sedan dess har företaget vuxit från en enda mobil kaffevagn till omkring 35 stycken, utspridda över landet med merparten av dem i södra Sverige. Fogarolli har idag över 20 baristapartners, franchisetagare, som delar passionen för att leverera gott kaffe – överallt.
Medlem i Nätverket
Två av dessa drivna kaffeentreprenörer heter Chris och Anna Frisk och bor i Tomelilla. Makarna driver sedan 2019 företaget Coffee Event by Frisks, som just blivit medlem i Nätverket Österlen.
– Det ska bli spännande. Våra förhoppningar är att vi ska få bra kontakt med alla i nätverket och att relationerna i sin tur generar samarbete på ett eller annat sätt, säger Anna som till vardags är receptionist på en ekonomiavdelning hos ett företag i Tomelilla.
Älskar att fika
Anna och Chris är hängivna fikamänniskor, de älskar verkligen att fika. Vid en av dessa fikastunder drack de sina första koppar Fogarolli-kaffe. Kärlek uppstod redan vid första droppen.
– Det var det godaste kaffet vi smakat. Vi sökte oss sedan till alla fik med Fogarolli-kaffe och till slut frågade vi oss varför inte vi också skulle kunna erbjuda det bästa kaffet. Det var så allt började när vi startade franschise för Fogarolli, säger Chris som när han inte serverar kaffe jobbar som fastighetsskötare på ett kommunalt fastighetsbolag i Tomelilla.
Sagt och gjort. I augusti 2019 var Chris och Anna färdigutbildade som baristor för Fogarolli.
Kaffe på stranden
Idag har deras kaffeprojekt växt till en familjegrej. En av sönerna är även han utbildad till barista och följer med på en del event. De besöker alla typer av evenemang och festivaler, så ofta de hinner.
Coffee Event by Frisks utgår från Österlen men tar sig an uppdrag runt om i södra Sverige. De har hållit E-sportare vakna under Dream Hack i Jönköping, serverat rockfantaster under Sweden Rock Festival i Blekinge och förgyllt soliga dagar för strandbesökare i Ystad. De trivs väldigt bra med sitt extraknäck.
– När man jobbar med Fogarolli får man träffa mycket människor. Det blir en social grej och man får uppleva många nya platser i Sverige, tycker Anna och Chris.
Upplevelser för företaget
Att bli medlem i Nätverket Österlen är ett led i parets framtidsvisioner om att utveckla verksamheten ytterligare. Fler mopeder kommer att innebära fler arbetstillfällen – och ännu mer kvalitetskaffe åt svenska folket. Men Coffee Event by Frisks har även en hel del trevliga lösningar för företag att erbjuda.
– Vi kan leverera en kaffeupplevelse utöver det vanliga – både för personal och kunder. Det kan vara en personalfest, invigningar, mässor eller någon annan form av kundevent. Vi är öppna för förslag, säger Anna.
– Med vår röda lilla moped blir vi snabbt populära och kan hjälpa ditt företag att fånga upp de kunder som är intresserade av just det ni har att erbjuda. Vi får folket att stanna kvar längre än de annars skulle har gjort vilket kan leda till affärer för er.
I Fogarollis regi kan Coffee Event by Frisks även erbjuda företag en enklare baristautbildning, där deltagarna får lär sig mer om kaffet och hur man exempelvis gör sin egen perfekta latte eller cappuccino.
En perfekt latte
Just själva hantverket är Chris stora passion och han laborerar ofta med olika temperaturer och tekniker för att ytterligare vässa sin skicklighet i kaffemakandets ädla konst.
– Den perfekta latten börjar med att man gör espresson och där är det viktigt att ”sweet spotting” ska vara perfekt. Det innebär att det på 25 sekunder ska bli ungefär sex centiliter kaffe för bästa smak.
– Därefter skummas mjölken och då ska man få ner luft så att mjölken blir slät och fin och värms till omkring 60-65 grader. Slutligen sätter man ihop latten genom att i en roterande rörelse hälla mjölken i koppen så att den blandas med espresson. Vill jag sätta pricken över i:et ordnar jag lite latte art på toppen.
Från kopp till kopp …
Låter det roligt? Varför inte ordna en kaffeprovning med snabbutbildning nästa gång du ska hitta på något kul med dina medarbetare? Kontaktuppgifterna hittar du nedan.
Text: Kostas Foussianis
kostas@natverketosterlen.se
Coffee Event by Frisks
Telefon: 0708-198184 / 0734-399104
E-post: chris.frisk@fogarolli.com
Hemsida: https://frisk.fogarolli.com
Fogarolli Scandinavia AB
Industrigatan 14, 271 39 Ystad
Hemsida: https://sv.fogarolli.com/