Frukostmöte: Daniel Berlin

_DSC2900a.jpg

Från snabbmat till finkrog

Superkocken Daniel Berlin gästade Nätverket Österlen

Som barn åt han mycket snabbmat och han började på kockgymnasiet utan att vara intresserad av matlagning.
Idag driver han en av Sveriges absolut hetaste restauranger.
Hemligheten?
Passion, tålamod, kreativitet – och en vilja av stål!
– När jag vill något så ser jag till att det blir så, sade stjärnkocken Daniel Berlin vid sitt föredrag på Nätverket Österlens sista frukostmöte för året.

Vilket väder! Vilken atmosfär! Vilken frukost! Och vilken otroligt intressant föreläsning – eller snarare diskussion – det blev i nätverksepilogen 2015. Solen strålade från en klarblå himmel medan färgerna och smakerna på den vackert uppdukade frukostbuffén bara vid blott åsynen gav energi till morgontrötta kroppar och knoppar på Ystads Teater.
I det tillståndet befann sig dock inte huvudpersonen Daniel Berlin, trots att han jobbat långt in på småtimmarna natten före frukostmötet. Mer om Österlens egen mästerkock lite längre fram i artikeln, ty morgonen innehöll en hel del andra godbitar som är värda sitt omnämnande.

Lants puffade för gala
Med den i rollen som mötesdirigent ordinarie Stefan Svensson på resande fot, fick Carina Månsson – Nätverkets eget proffs på sociala medier – hoppa in som ”värdinna”. Ett uppdrag hon skötte med bästa fingertoppskänsla och tajming. En etikett man för övrigt också kan klistra på den välkomstgala för flyktingar som arrangeras av Ystads Teater, Rotary och Open House och som presenterades av teaterboss Thomas Lantz på frukostmötet. Galan äger rum den 24 oktober med rikskända Anne Lundbergs som konferencier.

Calle bäst i Skåne
Åter till morgonens nätverksträff – där Nätverket hade nöjet att få presentera en helt ny medlem i vår talanggrupp Team Nätverket. Blott 14-årige Calle Strandberg är stipendiat nummer 13 i ”teamet”, på Skåne-rankingen är han nr 1 i sin åldersklass! Calle, som två år i rad varit med i det vinnande laget i Nätverket Open, har 3,9 i handicap och har spelat golf han var en dryg golfpeg hög …
– Chipparna är min främsta styrka och min förebild heter Rory McIlroy, berättade Calle som spelar för Abbekås GK.

Många utmärkelser
Efter Calles debut i dessa sammanhang, tog Daniel Berlin till orda. I motsats till hur våra föreläsningar brukar se ut, föredrog Daniel att ge sin halvtimme i ljuset karaktären av en öppen dialog där publiken och Nätverkets presschef Kostas Foussianis skickade ut frågor och funderingar. Daniel öppnade med att berätta om sin bakgrund och det var nog många som fann det både överraskande och intressant att han som barn var totalt ointresserad av matlagning.
– Jag har alltid gillat att äta gott, vem gör inte det? Däremot lagade vi sällan riktig mat hemma när jag var barn. Det blev mycket snabbmat och halvfabrikat.

Praktik på Petri Pumpa
Inte ens när han på grund av bristfälliga betyg tvingades välja en restaurangutbildning förändrades han inställning till matlagning nämnvärt. Inte förrän han gjorde sin praktik på Petri Pumpa i Malmö. Det var där lågan tändes, en låga som sedan utvecklats till en flammande eld, en brinnande passion som får Daniel Berlin att jobba mer och hårdare än de flesta andra i branschen.
– Det gäller att kämpa. Min främsta styrka, förutom att jag är ganska kreativ och konstnärligt lagd, är att jag har en stark vilja. När jag vill något så ser jag till att det blir så, säger Daniel.

Inga pengar
När han startade restaurangen i Skåne-Tranås fanns inga ambitioner om att bli ett internationellt dragplåster. Daniel ville ”bara laga vanlig god mat” …
– Jag hade nästan inga pengar att satsa med. Mina föräldrar fick pantsätta egendomen för att jag överhuvudtaget skulle kunna köpa restaurangen (som då hette Brummers Krog, reds anm) och i början hade jag lika stor personalstyrka som kundkrets, berättar Daniel. Men så var det där med den starka viljan.

Ryktet spreds
Efter hand spreds ryktet om att det fanns en kille på Österlen som serverade fantastisk mat och dessutom bjöd på en upplevelse som var allt annat än ordinär.
– Jag började fundera på vad vi kunde göra som var unikt. Vad kan vi här i lilla Skåne-Tranås göra som inte topprestaurangerna i storstäderna gör, säger Daniel och nämner välrenommerade ställen som Mattias Dahlgren och Operakällaren. Han kom fram till att det inte bara handlade om att driva en restaurang som lagar god mat – ”det finns det många som gör” – utan att också leverera en upplevelse för alla sinnen.

Två månaders planering
Där kom Daniels kreativitet och sinne för detaljer väl till pass. Under två månader i början av året stänger Daniel restaurangen för att tillsammans med personalen ägna sig åt planering. Den 23 rätter stora menyn komponeras ihop med största omsorg. Ett jobb som för oss ”vanliga dödliga” – vi som har fullt sjå att ro i land en trerätters middag – kan framstå som ett komplext pussel på tusentals bitar. Eller, för att beskriva det ur en journalists perspektiv, som att på kort tid skriva en bok som med en röd tråd tar läsaren (eller matgästen) från den intresseväckande inledningen till det makalösa slutet.
– Vi arbetar fram en mall som sedan modifieras löpande under året. Det är ändringarna som är svårast, eftersom rätterna är tätt sammanflätade. 

Unikt  bemötande
En annan sak som gör upplevelsen hos Daniel Berlin unik är bemötandet.
– Vi möter alla gäster utanför restaurangen och hämtar upp de som bor på hotell i närheten.
Resultatet av ansträngningarna lät inte vänta på sig. Daniel fick fler och fler gäster och de blev allt mer långväga. För ungefär tre år sedan började Daniel Berlin göra sig ett namn även internationellt.
– Det var där någonstans som vi insåg att vi nog måste höja ambitionerna. För att göra en gäst från USA eller Japan nöjd krävs något extra.

Många priser
Det råder inga tvivel om att Daniel har just det.
Utmärkelserna har haglat över 33-åringen de senaste åren. 2011 utsågs han till ”Årets Rising Star” av White Guide. 2013 blev Daniel Berlin Årets Krog och samma år placerade han sig som nummer 5 på listan Internationell mästarklass.
I vintras blev han av White Guide prisad både som näst bästa krog och (även det av White Guide) som Nordens åttonde bästa restaurang alla kategorier. 
Tomelilla kommuns kulturpris delade han med Actives gård och när högt ansedda magazinet DI Weekend besökte restaurangen gav den honom toppbetyget 25 av 25 möjliga! Wow, liksom!

Internationell status
Bortsett från internationella journalister är det många som – de 23 rätterna – till trots lämnar Daniel Berlins krog mållösa. De som trots allt har sinnesnärvaro nog att klä sina upplevelser i ord gör det oftast på reseforumet Tripadvisor. Här är ett exempel på en av Daniels gäster, som lyriskt konstaterar samma sak som The Independent och andra internationella medier redan uppmärksammat.

Detta är Sveriges i särklass bästa restaurang som ligger i vackra lokaler i Skåne. Servicen var otroligt bra och maten fantastisk! Det vi minns med en tår i ögat är den underbara kålroten som Daniel själv kom ut och lade upp. Att en sådan enkel råvara kan bli så magisk!

Hyllar Österlen
Just råvaran är förstås central i Daniel Berlins framgångskoncept. Här är gastrokungen från Landskrona snabb med att ösa lovord över de lokala tillgångar som Österlen erbjuder.
– Här finns en närhet till naturen som jag vill ska återspeglas i restaurangen. Råvarorna är av hög kvalitet och tillgången på viltkött är mycket bra, säger Daniel som under morgonen också fick frågan hur han tror att människans matvanor kommer att förändras i framtiden.

Mindre kött
– Ur ett hållbarhetsperspektiv hoppas jag att vi äter mycket mindre kött. Om vi äter grönt 4-5 gånger i veckan kan vi unna oss kött de andra dagarna. Men då är det viktigt att välja bra kött, gärna vilt och gärna ekologiskt och närproducerat. Lika viktigt är det att vi tar hand om djuren på ett bra sätt.
Innan mötet var över hann Ewa Alwén sticka fram en fråga om vad man bör bjuda Daniel själv på för mat, om det skulle bli aktuellt.
– Jag är tacksam att bjuda på middag. Köttbullar, spaghetti med köttfärssås… allt funkar, svarade Daniel med ett leende, innan han efter en kort radiointervju och diverse mingel med nyfikna gäster drog vidare till nästa medieuppdrag – för ett brittiskt magasin.

Upplevelse för livet
Köttbullar och spaghetti i all ära – en ett besök hos Daniel Berlin når betydligt högre kulinariuska höjder än så. Det är en upplevelse för livet. Du får smaka rätter du inte ens visste fanns och testa smakkombinationer du inte trodde existerade – i ett kulinariskt maratonlopp som aldrig någonsin blir intetsägande, aldrig slentrian, utan alltid är unikt från start till mål.
Den som ännu inte haft förmånen att besöka Daniel Berlin uppmanas bestämt att placera det högt upp på sin bucketlist. Bord bör bokas tre månader i förväg, men den som väntar på något gott …

collage.jpg

Jubileumsmiddag nästa
… behöver för övrigt bara vänta till den 6 november. Då är det nämligen dags för Nätverket Österlens Jubileumsmiddag på Restaurang Litemer. Den 6 november smörjer vi vårt krås med gås, samtidigt som vi njuter av förstklassig underhållning och kanske en och annan tillbakablick på Nätverkets 10-åriga historia. Separat inbjudan skickas ut inom kort men boka in datumet i kalendern redan nu.

Tack för idag alla fantastiska medlemmar och blivande sådana!
Och tack Daniel Berlin (som själv var imponerad av atmosfären på mötet) för en inspirerande pratstund kring ett ämne som berör oss alla.

Text: Kostas Foussianis
Foto: Kostas & Hanseric Jonsgården

 

Intervju med Daniel Berlin
{avsplayer videoid=6 playerid=1}
 

Fler bilder från frukostmötet hittar du här under.
Klicka på bilden för att se en större version och för att bläddra.

FRUKOSTMÖTEN

24 Maj - 2024

Frukostmöte: Marlene Hedblom

Den ofrivillige golfaren gästade Nätverket Österlen Strålande solsken, fantastisk atmosfär och massor av taggade företagare som…
30 april - 2024

Inför frukostmötet: Marlene Hedblom

Golftjejen med det starka drivet och den vassa ”driven” Det var allt annat än kärlek vid första ögonkastet och hon började inte…
26 april - 2024

Frukostmöte: Staffan Olsson

Handbollsikonen Staffan Olsson gästade Nätverket Österlen Morgonen efter att Ystads IF spelat semifinal i handbollens SM-slutspel…
3 april - 2024

Inför frukostmötet: Staffan Olsson

Idrottslegendaren som brygger öl och bygger landslag Vad innebär ett hållbart ledarskap? Vilka personliga egenskaper bör en bra…
29 mars - 2024

Frukostmöte: Björn Hellberg

Sprudlande Hellberg spred glädje i årspremiären Påsk, succé och frukostmöte är tre ord som i många år varit starkt förknippade…
22 februari - 2024

Inför frukostmötet: Björn Hellberg

Omtänksam Hellberg tacksam för omväxlande arbete Flit, disciplin, noggrannhet och en kronisk kunskapstörst är fundament som utgör…
29 september - 2023

Frukostmöte: Bengt Magnusson

TV-legendar fick stående ovationer hos Nätverket Österlen För knappt ett år sedan avslutade han sitt yrkesverksamma liv. Fredagen…
30 augusti - 2023

Inför frukostmötet: Bengt Magnusson

TV4-profilen Bengt Magnusson kommer till Ystad! Han har beskrivits som ”TV4:s pappa”, har jobbat som journalist i 50 år och är en…
25 augusti - 2023

Frukostmöte: Sandra Mårtensson

750 miljoner skäl att vara med i Nätverket Österlen … En är nästan alltid bäst, den andra lägger oftast slantarna på rätt häst.…
12 Maj - 2023

Frukostmöte: Christian Lundin

Spirande golfdrömmar vid Nätverket Österlens frukostmöte Med passion, erfarenhet och kunskap kan man bygga det mesta. Även…
6 april - 2023

Frukostmöte: Camilla Ahlgren

Manusstjärnan gästade Nätverkets påskfrukost Skärtorsdag och frukostmöte på Ystads Teater är en numera starkt inarbetad tradition…
13 mars - 2023

Lunchmöte: Hasse Aro

Storpublik när Aro gästade historisk nätverkspremiär När kriminalexperten Hasse Aro kommer till Wallanders eget rike vallfärdar…
6 februari - 2023

Inför frukostmötet: Hasse Aro

Lunchmöte (!) med Hasse Aro inleder nätverksåret Han är flerfaldigt Kristallen-belönad, har blivit utsedd till "Årets manliga…
30 september - 2022

Frukostmöte: Björn Eriksson

Humorfyllt frukostmöte i rasande tempo Han kom, han såg – och han bjöd på ett alldeles enastående framträdande präglat av humor…
30 augusti - 2022

Inför frukostmötet: Björn Eriksson

Karismatiske Björn Eriksson gästar Nätverket Österlen Vill du äta frukost i världsklass och lyssna på en av landets mäktigaste…
26 augusti - 2022

Frukostmöte: Gustav Antonsson

Härlig höstpremiär hos Nätverket Österlen Förstklassig frukost, fenomenala föreläsare och inte minst – fantastiska företagare…
18 juli - 2022

Inför frukostmötet: Gustav Antonsson

Gustav Antonsson är vår 80:e gästföreläsare den 26 augusti på Nordic Sea Winery i Simrishamn. Genom att gräva gropar åt andra har…
20 Maj - 2022

Frukostmöte: Sandra Carlborg

Siktet är inställt, bollen på plats, målet drygt 300 meter bort längs tians fairway på Tomelillas golfbana. Sandra Carlborg…
20 april - 2022

Inför frukostmötet: Sandra Carlborg

Långtslående golfaren Sandra Carlborg är femfaldig världsmästare i long drive och dessutom mamma till Ebba, 2,5 år, och Tindra, 8…
14 april - 2022

Frukostmöte: Jonas Bergqvist

Redan innan han blev firad hockeystjärna tog Jonas Bergqvist sina första steg mot en karriär som företagsledare och så småningom…
18 mars - 2022

Frukostmöte: Klas Friberg

Den tidigare Säpochefen Klas Friberg var gästtalare på Nätverket Österlens första frukostmöte 2022 inför en fullsatt konferenssal…
5 februari - 2022

Inför frukostmötet: Klas Friberg

Den tidigare Säpochefen Klas Friberg är gästtalare på Nätverket Österlens första frukostmöte 2022. Den 18 mars berättar han bland…
1 oktober - 2021

Frukostmöte: Åsa Wikforss

Akademiledamoten, forskaren och författaren Åsa Wikforss trivdes på Nätverkets frukostmöte på Ystads teater - och medlemmarna…
6 september - 2021

Inför frukostmötet: Åsa Wikforss

Åsa Wikforss är professor i teoretisk filosofi vid universitetet i Stockholm. Hon forskar och skriver böcker till försvar av…
3 september - 2021

Frukostmöte: Börje Salming

Ett signerat exemplar av boken "Salming - Legendaren" var ett måste för flera av gästerna på Nätverket Österlens frukostmöte och…
12 augusti - 2021

Inför frukostmötet: Börje Salming

Börje Salming var den förste svenske superstjärnan i proffshockeyn på andra sidan Atlanten. Det blev totalt 1099 NHL-matcher för…
6 augusti - 2021

Frukostmöte: Oscar Hugoson

Oscar Hugoson,vd för Scanfill och medlem av ledningen för Polykemi, fullföljde en god familjetradition när han gästföreläste på…
7 juli - 2021

Inför frukostmötet: Oscar Hugoson

Oscar Hugoson är nytillträdd vd för Scanfill i Polykemi Group i Ystad. Han är dessutom sonson till Polykemis grundare Hugo…
4 juni - 2021

Frukostmöte: Petra Malm

Petra Malm är norrländskan som blev Sveriges första utbildade elitsoldat, därefter mamma och nu också mental coach och…
20 Maj - 2021

Inför frukostmötet: Petra Malm

Petra Malm var den första kvinnan i Sverige (och troligen i världen) att kvalificera sig för ett militärt specialförband. Nu kan…
23 oktober - 2020

Frukostmöte: Jessica Löfström

Jessica Löfström har utsetts till en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor. På Nätverket Österlens frukostmöte på Ystads Teater…
27 september - 2019

Frukostmöte: Katarina Gospic

”Framtiden är redan här!” Katarina Gospic inspirerade och imponerade i nätverksepilogen Från jordgubbar och Lucky Luke – till…
5 september - 2019

Inför frukostmötet: Katarina Gospic

Hyllad hjärnforskare gästar Nätverket Hon är utbildad läkare, hjärnforskare och fysiolog och känd för sina förstklassiga…
30 augusti - 2019

Frukostmöte: Therese Alshammar

”Vilket fantastiskt nätverk ni har skapat!” Idrottslegendaren Therese Alshammar hyllade Nätverket Österlen En flerfaldig…
30 Maj - 2019

Frukostmöte: Henri Reis

Henri Reis arbetade tillsammans med Annika Sörenstam i mer än tre decennier – från det att han var hennes golftränare vid…
24 april - 2019

Inför frukostmötet: Henri Reis

Annika Sörenstam under ett träningspass tillsammans med Henri Reis inför Solheim Cup mellan Europa och USA på Interlachens…
18 april - 2019

Frukostmöte: Albin Tingsvall

“Elitidrotten har inget slut” Stora scener är inget som skrämmer psykologen och den före detta handbollsstjärnan Albin…
25 mars - 2019

Inför frukostmötet: Albin Tingsvall

Albin Tingsvall är psykolog, före detta handbollsstjärna och författare till en bok om utmaningarna för den som satsar på att bli…
22 mars - 2019

Frukostmöte: Janne Björge

”Jag kommer gärna tillbaka!” Varumärkesproffset hyllade Nätverket Österlen Missade du Nätverket Österlens första frukostmöte på…
20 februari - 2019

Inför frukostmötet: Janne Björge

Janne Björge är marknadsstrategen som vet hur man bygger ett starkt varumärke inifrån. Den 22 mars är han gästföreläsare på…
28 september - 2018

Frukostmöte: Olof Stenhammar

”Jag fick aldrig beröm som barn” Börsmiljardären Olof Stenhammar gästade nätverksepilogen Han var med och skapade den moderna…
5 september - 2018

Inför frukostmötet: Olof Stenhammar

Olof Stenhammar är en av skaparna bakom den moderna börshandeln. Numera titulerar han sig bonde och entreprenör. Han är vår…
31 augusti - 2018

Frukostmöte: Malin Tillmar

Forskning för företagare förgyllde frukosten Två nya företagspresentationer, intervju med en rykande färsk DTM-segrare och en…
15 juli - 2018

Inför frukostmötet: Malin Tillmar

Malin Tillmar är professor i entreprenörskap och vår gästföreläsare på frukostmötet i Ystad den 31 augusti. Foto: Teiksma Buseva,…
1 juni - 2018

Frukostmöte: Joakim Haeggman

”Fantastisk chans för talangerna!” Solen stekte, atmosfären värmde – och golfprofilen Joakim Haeggman var glödhet när han bjöd på…
27 april - 2018

Frukostmöte: Ulrika Sandmark

Simtjejer i fokus i Simrishamn Svenska simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark och Team Nätverkets nya stipendiat Olivia…
29 mars - 2018

Frukostmöte: Kajsa Bergqvist

Idrottslegenden hyllade Nätverket! Kajsa: ”Det ni gör är så stort och viktigt!” Publikrekord, fantastisk stämning och ett…
1 mars - 2018

Inför frukostmötet: Kajsa Bergqvist

En av våra mest framgångsrika idrottsstjärnor inleder nätverksåret Precis som i fjol öppnar Nätverket Österlen det nya året med…
29 september - 2017

Frukostmöte: Lars Axelsson

Näthatet i fokus på sista frukostmötet – Din hora! Ditt äckel! Fy fan vilken vidrig människa du är! Jag vill inte att du ska…
4 september - 2017

Inför frukostmötet: Lars Axelsson

Telia-höjdare avslutar nätverksåret Varumärken, kommunikation, digitalisering och infrastruktur.Där har du några av de ämnen som…
25 augusti - 2017

Frukostmöte: Fanny Sunesson

Rekordpublik hos Nätverket Österlen! Fullsatt när proffscaddien Fanny Sunesson gästade Tomelilla GK Aldrig någonsin tidigare har…
20 juni - 2017

Inför frukostmötet: Fanny Sunesson

”Jag brinner för att coacha andra” Förre stjärncaddien Fanny Sunesson gästar Nätverket Österlen Hon var med och vann både British…
19 Maj - 2017

Frukostmöte: Therese Sjögran

FC Rosengård – mer än en fotbollsklubb FC Rosengård har vunnit tio SM-guld och är ett av världens bästa fotbollslag.Men…
19 april - 2017

Inför frukostmötet: Therese Sjögran

”Vi är så mycket mer än fotboll” Möt sportprofilen Therese Sjögran på nästa frukostmöte Vad har FC Barcelona och FC Rosengård…
13 april - 2017

Frukostmöte: ESS-Group

Hotellproffset: ”Kärlek är viktigast!” Anders Nilsson gästade Nätverket – som föreläsare ... Passion, professionalism och…
22 mars - 2017

Inför frukostmötet: ESS Group

Hotellhöjdare gästar Nätverket Framgångsrika ESS Group vågar gå mot strömmen Mängder av priser.Åtta unika destinationshotell.En…
17 mars - 2017

Frukostmöte: Anette Norberg

Rekordpublik på första frukostmötet! Curlinglegenden Anette Norberg inledde Nätverksåret Att Nätverket Österlen fått tillökning i…
9 februari - 2017

Inför frukostmötet: Anette Norberg

Gulddrömmar och riskhantering Dubbla OS-guldmedaljören Anette Norberg gästar Nätverket Österlen Att vinna ett OS-guld är en…
23 september - 2016

Frukostmöte: Anna Bråkenhielm

Starka tjejer i fokus på sista mötet Passion, magkänsla och en rejäl portion mod. Där har du egenskaperna som, förutom ren…
6 september - 2016

Inför frukostmötet: Anna Bråkenhielm

Från tv-stjärna till hästentreprenör Medieprofilen Anna Bråkenhielm gästar Nätverket Österlen Hon ligger bakom miljonsuccéer som…
26 augusti - 2016

Frukostmöte: Eva-Lena Frick

Mycket mer än ett skidlopp Vasaloppets succékoncept i fokus på golfbanan Fyra minuter. Längre än så dröjde det inte förrän…
27 Maj - 2016

Frukostmöte: Anders Andersson

Pengaproffset slösade med råden Storpublik på Nätverkets frukostmöte i Simrishamn Sitt still i båten och lägg inte alla ägg i…
29 april - 2016

Inför frukostmötet: Anders Andersson

Ekonomiproffset gästar Nätverket Hur sänker man skatten? Vilka nya regler är på gång? Och hur kan man som småföretagare göra för…
22 april - 2016

Frukostmöte: Nadja Casadei

Starka känslor på Nätverkets frukostmöte Friidrottsstjärnan vann mot cancern – nu siktar hon mot OS Vi började med att blunda,…
4 april - 2016

Inför frukostmötet: Nadja Casadei

Hon vann kampen mot cancern Friidrottsstjärnan Nadja Casadei gästar Nätverket En kvinna. En dröm. Och en sjukdom som kunde ha…
24 mars - 2016

Frukostmöte: ESS

Framtiden i fokus i premiären Samtidigt som häxorna enligt sägnen flög till Blåkulla svävade Nätverket Österlen rakt in i…
18 februari - 2016

Inför frukostmötet: ESS

Med Nätverket mot framtiden Forskningsprojektet ESS i fokus på första frukostmötet En sorts jättelikt mikroskop med möjlighet att…
25 september - 2015

Frukostmöte: Daniel Berlin

Från snabbmat till finkrog Superkocken Daniel Berlin gästade Nätverket Österlen Som barn åt han mycket snabbmat och han började…
4 september - 2015

Inför frukostmötet: Daniel Berlin

Prisade mästerkocken avslutar nätverksåret Daniel Berlin gästar Ystads Teater på sista frukostmötet Om du vill äta på Sydsveriges…
28 augusti - 2015

Frukostmöte: Helen Alfredsson

Golfdrottningen håller klassen Helen Alfredsson gästade Nätverkets frukostmöte Solen sken, utsikten förförde – och föreläsaren…
30 augusti - 2013

Malmö FF gästade Nätverket

Himmelsblått på frukostmötet Malmö FF:s Nätverk gästade Nätverket- Hela Skåne ska var ljusblått, med undantag kanske från ett par…
24 Maj - 2013

Tjejerna i centrum i vårepilogen

Tjejerna i centrum i vårepilogenMagdalena och Isabella namnen för dagen på Nätverkets frukostmöte Österlen är en förebild för…
26 april - 2013

Caroline Sundewall

“Fantastisk företagsanda på Österlen!”Styrelseproffset Caroline Sundewall imponerade på andra frukostmötetn Hon var orolig över…
24 augusti - 2012

Elisabet Vinberg Hearn

Bättre engagemang ökar lönsamheten Nöjda medarbetare ger nöjda kunder – och skapar därmed bättre lönsamhet i företaget. Det var…
11 Maj - 2012

Uno Levinsson

Uno Levinsson vägrar växla nerDen förre musteribossen gasar för fullt trots hjärtproblemen Han har drabbats av en massiv…
5 april - 2012

Frukostmöte med Ann Carlsson

Proffsigt och interaktivt när Apoteksbossen talade Vilka är de viktigaste konkurrensmedlen? Blev resultatet av avregleringen det…
9 mars - 2012

Loa Falkman

Världsartisten och superlöftet glänste på Ystads Teater!Loa Falkman och Joel Eriksson i huvudrollerna på årspremiärenAtt Ystads…
1 juli - 2011

Eva Holm

Tal om avtal och bolag på tredje mötet!Eva Holm - Affärskvinna med rätt att (av-)tala Många är av den uppfattningen att advokater…
1 juli - 2011

John Pohlman

Pohlman trivdes i ottan och ovädretI 30 år vägrade han konstant att medverka i morgonsändningar och han har aldrig ställt upp på…
28 Maj - 2011

Tom Prahl: 40 år på 30 minuter

40 år – på 30 minuter!Fotbollstränaren Tom Prahl bjöd på en resa genom karriärenHan har tagit tre SM-guld, lett Trelleborg till…
6 augusti - 2010

Succé när Lundgren inledde säsongen!

Succé när Lundgren inledde säsongen!Rekordmånga på plats för att lyssna till riksgäldschefen Det började med några få personer i…
6 augusti - 2010

Lars-Gunnar Björklund

Lars-Gunnar Börklund är en av våra främsta sportjournalister genom tiderna och en man som kunde prata länge. IDROTTSNOSTALGI MED…
2 juli - 2010

Armand Kranjc

Mästarnas mästare Armand Kranjc samt Rasmus Lundgren överst t h . EN GÅNG MÄSTARE, ALLTID MÄSTARE Fredagen den 2 juli,…
7 Maj - 2010

VM i Handboll 2011

Axel Sjöblad (tv) och Karl Löfmark berättade om kommande VM i handboll i Sverige 2011. MED MÅLSÄTTNING OM DEN BÄSTA VM-TURNERING…
10 juli - 2009

Gudrun Schyman

Kontroversiell feminist med ordets gåva. Bara blommor kunde stoppa Gudrun Schyman när hon gästade oss. MOTOCROSS, REVISION &…
10 juli - 2009

Jonas Jacobbson & Johan Munck

Johan Munck, överst tll vänster och Jonas Jacobsson, överst till höger. OS-MEDALJER OCH HD Fredagen den 7 augusti 2009 kl.…
8 Maj - 2009

Niclas Ekberg

Niclas Ekberg visade sig vara mer än en av Sveriges bästa handbollsspelare. ÅRETS KOMET I SVENSK HANDBOLL 8 maj 2009 kl. 08.00…
9 april - 2009

Roger Kellerman

Profilen Roger Kellerman (t.v) berättade bl a om vilken potenial det finns i Ystad med omnejd. Rasmus Lundgren (sittande i…
5 augusti - 2008

Gunnar Hökmark

Gunnar Hökmark visade att politik inte alls är tråkigt. UTAN OPPOSITION I EU Tisdagen den 5 augusti kl.08.00, 2008Ystads…
9 juli - 2008

Karin Mattsson

Karin Mattsson, och Elin Jeppsson var dagens gäster RIKSIDROTT, HÄSTAR OCH VIN Onsdagen den 8 juli 2008 kl. 08.00Ystads…
5 juni - 2008

Glenn Wish

Glenn Åhstedt, mer känd som Glenn Wish samt Jacob Nilsson berättade om sina framgångar på premiären på "Saltan". GLENN I HÖGFORM…
28 mars - 2008

Roland Andersson

Roland Anderssom som även passade på att fylla år samma dag RUTINERAD TRÄNARE MED FOCUS Fredagen den 28 mars kl.08.00,…
3 augusti - 2007

Stephan Lillis Lundh

Många härliga skratt blev det när Sven Melander var Toastmaster på ålagilles-premiären. GULDTRÄNARE FÖRGYLLDE FRUKOSTMÖTET…
3 augusti - 2007

Basti Rasmussen

Basti Rasmusson berättade om sitt handbollsliv för Nätverkets gäster. YSTADS MR.HANDBOLL Fredagen den 3 augusti, 2007Restaurang…
6 juli - 2007

Rolf Dahlberg

Rolf Dahlberg, VD för Vismas småföretagarsegment MED KÄNSLA FÖR SMÅFÖRETAGARE Fredagen den 6 juli kl.08.00, 2007Restaurang Rätt…
1 juni - 2007

Mats Alhkvist

Mats Ahlkvist, sportchef på Jägerso intruducerade oss i vardagen på banan. ENTUSIAST MED HOBBYS SOM ARBETE Fredagen den 1 juni…
5 april - 2007

Yvonne Ryding

Yvonne Ryding, företagare som en gång blev utsedd till Miss Universum ENTREPENÖR, DANSÖS OCH MISS UNIVERSUM Torsdagen den 4 april…
4 augusti - 2006

Lars-Christer Olsson

Lars-Christer Olsson, med toppnamn i UEFA. BAKOM KULISSERNA PÅ UEFA Fredagen den 4 augusti kl.08.00, 2006Restaurang Rätt Vid…
4 augusti - 2006

Tommy Albelin

Tommy Albelin, hockespelare med nära 1000 matcher i NHL. VÄRLDS- OCH STANLEYCUPMÄSTARE Fredagen den 4 augusti kl.08.00,…
7 juli - 2006

Gun Hellsvik

Gun Hellsvik, PRV, berättade initierat om patent och registreringar EXMINISTER MED PATENTLÖSNINGAR Fredagen den 7 juli…
5 Maj - 2005

Hugo Jönsson

Hugo Jönsson. företagare och förgångare, var premiärfrukosttalare när Nätverket Österlen startade. FÖRSTA FRUKOSTMÖTET - HUGO…

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar