Frukostmöte: Börje Salming

Salming
Ett signerat exemplar av boken "Salming - Legendaren" var ett måste för flera av gästerna på Nätverket Österlens frukostmöte och efter Börje Salmings bejublade framträdande på mötet.

Legendariskt frukostmöte när Salming gästade Nätverket Österlen

Han kom, han sågs, han signerade böcker – och han fick (så klart) stående ovationer av publiken på Nordic Sea Winery i Simrishamn.
Idrottslegendaren, NHL-ikonen och affärsmannen Börje Salming gästade Nätverket Österlen, som därmed alltså kan addera en äkta ”king” till listan över prominenta föreläsare.

Det finns idrottskaraktärer som är så stora att de genom sin blotta närvaro kan lyfta ett helt lag, en hel arena, ja ibland till och med en hel nation. Människor som med en unik kombination av karisma och ödmjukhet lämnar fotspår efter sig vart de än går och sätter avtryck i historien och i minnet hos dem som tittar på.
Börje Salming är en sådan människa.

Fredagen den 3 september 2021, dagen efter att Abba utannonserat att de släpper 10 nya låtar (herregud, vilken nostalgikick till dygn!), intog Börje scenen på Nordic Sea Winery i Simrishamn där Nätverket Österlen denna morgon arrangerade ett hett efterlängtat och starkt emotsett frukostmöte inför ett 80-tal förväntansfulla företagare och gäster.

Personlig researrangör
Men innan den nyligen 70 år fyllda ishockeylegenden klev in i rampljuset på vineriet bjöds vi i vanlig ordning på ett par spännande företagspresentationer. Åkerblom&Hansson i Hammenhög var först ut när de berättade om sin verksamhet inom ekonomi och redovisning, varpå Johan Delfalk presenterade sitt företag Adventura – en personlig researrangör som kan göra konferensresan eller kickoffen till något alldeles extra. Johan är för övrigt pappa till Team Nätverket-stipendiaten Didrik Delfalk, som berättade om sin målmedvetna hockeysatsning i allmänhet och den annalkande säsongen i synnerhet.

Didrik
Didrik Delfalk är Team Nätverkets hockeystipendiat och därför var hans medverkan på samma frukostmöte som Börje Salming given. Innan han tog emot sitt stipendium intervjuades han av teamets ledare Elin Jeppsson Lindén.

Drömmer om NHL
15-åringen – som hade med sig hockeyklubban till frukostmötet och visade upp några läckra trix – bor i Ystad men spelar för Limhamn Hockey.

– Jag har varit på två olika camps i sommar, en på Ekerö och en i Limhamn. Nu ser jag väldigt mycket fram emot säsongen och att få spela matcher. Nästa år vill jag börja på hockeygymnasium och det lutar åt att det blir i Malmö eller i Småland, säger Didrik vars långsiktiga mål och dröm är att en dag spela i NHL och favoritklubben Toronto Maple Leafs.

Råd från Börje
Didrik fick förstås ett par goda råd med sig på vägen från frukostmötets huvudperson.

– För min del var det viktigt att ha roligt när jag spelade. Jag tyckte alltid det var kul att träna, ja nästan ännu roligare än att spela matcher faktiskt. Givetvis krävs det mycket hårt arbete men det får inte bli för mycket press. Att ha roligt och må bra är nyckeln, sade Börje, vars framförande hade formen av ett samtal som leddes av Nätverket Österlens Kostas Foussianis, och alltså inte var en föreläsning i traditionell mening.

Nätverk viktiga
För Nätverket Österlen var Börjes besök naturligtvis en enorm ära. Men även Börje, som normalt sett gärna undviker offentliga tillställningar, tycktes trivas och må bra i rampljuset på Nordic Sea Winery i Simrishamn.

– Jättekul att vara här, verkligen! Nätverk är och har varit mycket betydelsefullt för mig i mitt liv och min karriär. Genom att nätverka har jag fått en hel del hjälp med mina affärer, säger Börje som exempelvis tackat nej till tv-programmet Mästarnas Mästare flera gånger, men alltså valde att tacka ja när Nätverkets driftschef Lasse Nilsson erbjöd honom att besöka Österlen.

Ödmjuk stjärna
Att tacka nej till svenska landslaget var aldrig aktuellt för Börje som tidigt i karriären tog plats i Tre Kronor och som vid Canada Cup 1976 redan var en etablerad, men osedvanligt ödmjuk, stjärna i världens bästa hockeyliga. Nämnda turnering är en av många milstolpar i Börjes karriär och kanske den som genererat det allra största ögonblicket i karriären.

– Jag kände alltid en enorm stolthet över att representera Sverige. Det är mäktigt att se flaggan hissas innan matchen.

De stående ovationerna han fick i matchen mot USA är så klart oförglömliga för Börje.

– Matchen spelades i min hemmaarena Maple Leafs Garden i Toronto, men jag hade ändå inte kunnat drömma om att bli hyllad på ett sådant sätt, säger Börje och får något vått i blicken.

”Galet intresse”
Förutom tipsen till Didrik levererade Börje Salming några sköna anekdoter till de bilder som visades från hans liv och karriär – från barndomsåren i Kiruna, via tiden i Brynäs där Börje slog igenom på allvar, till storhetsperioden i NHL och Toronto Maple Leafs ,där han spelade under större delen av sin karriär.

– Hockeyintresset i Toronto är helt galet! Det finns bara hockey. Som spelare i Toronto får man ett fantastiskt stöd från supportrarna, säger Börje som med sin fantastiska inställning banade väg för fler svenskar och andra européer i NHL.

Tuff miljö
Numera hämtar NHL-klubbarna spelare från Sverige som om de plockade äpplen från ett träd, men när Börje blev proffs i början av 1970-talet, bestod ligan nästan uteslutande av kanadensare och amerikaner.

– Vi svenskar klarade oss fint för att vi var bra på att åka skridskor. Men visst var det en tuff miljö att komma till. Philadelphia Flyers var ökända för sitt brutala spel och jag minns att deras kapten Bobby Clark en gång gav sina lagkamrater order om att få bort mig från isen till varje pris. På 1980-talet blev reglerna lite hårdare och ”allt” var inte tillåtet längre, säger Börje vars milt uttryckt oömma spelstil har haft sitt pris i form av en diger skadelista.

Sargad men vältränad
Börje Salming har skadat i princip varenda kroppsdel under sin karriär och bland annat brutit näsbenet fem gånger och fått en klubbspets i ögat med halvering av synen som följd.

– Det värsta var nog när jag fick skridskon över ansiktet. När min fru kom och hämtade mig sa hon att jag måste sluta med hockeyn. ”Varför det, undrade jag, jag klarade ju ögat” …

Punkterade lungor, fem utslagna tänder, sprickor i knäskålen, axlar ur led, brutna fingrar, blödningar, bristningar, lårkakor, krossade revben och totalt mer än 500 (!) stygn är ytterligare konsekvenser på den härdade men ännu häpnadsväckande vältränade kroppen.

– Jag har haft artros och varit hjärtsjuk, men annars mår jag bra. Jag försöker promenera mycket i Nacka Strand där jag bor. Och så spelar jag en del padel och går på gym ibland.

Affärsmannen Salming
Det blev av naturliga skäl en hel del hockeysnack under frukostmötet, men samtalet med den svenske idrottslegendaren berörde också Börjes entreprenörskap och varumärket Salming, som breddats och utvecklats kraftigt genom åren.

– Det började med att ett företag ville göra Salmingkalsonger och tjatade om att få till ett möte med mig. Mitt krav var att vi skulle hålla oss till grått, vitt och svart och på den vägen är det, säger Börje som dock sedermera har fått tumma på sitt kulörmässiga krav.

Salming
Visst finns det likheter, menar Börje, mellan livet som hockeyspelare och det som affärsman. "Både i hockeyn och i näringslivet måste man jobba tillsammans. Det är viktigt att vara ödmjuk och respektera varandra. Alla ska må bra och dra åt samma håll. Då växer företaget."

Salming blir tv-serie
Som avslutning på frukostmötet sålde Börje Salming ett trettiotal signerade exemplar av sin senaste självbiografi. Boken är emellertid inte det sista dokumenterande alstret av den 70-årige legendarens innehållsrika liv. Nästa år inleds nämligen produktionen av en tv-serie om Börje, där huvudrollen kommer att spelas av Valter Skarsgård.

– Han tränar som en galning just nu … haha. Det ska bli spännande att se hur serien blir.

Manuset skrivs av Martin Bengtsson som själv är bioaktuell genom en film (Tigrar) om sitt liv som fotbollsproffs i Italien och den psykiska ohälsa han där drabbades av. Ämnet är viktigt att lyfta tycker Börje som emellanåt under karriären påverkades av nedstämdhet och ilska.

– Psykisk ohälsa var dock inget man talade om, man körde liksom bara på. Idag är det en annan öppenhet och så finns det resurser vilket gör det lättare att få hjälp.

Stående ovation
Innan Börje Salming lämnade vineriet med vacker bukett från Malva Blommor&Inredning och en läcker matkorg från Olof Viktors, fick han en välförtjänt stående ovation från publiken. Och även om hyllningarna naturligtvis inte kan mäta sig med de som publiken i Maple Leafs Garden så oväntat levererade den där septemberkvällen 1976, lämnade nog besöket hos Nätverket Österlen ett bestående intryck hos en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna.

Hos vilka han från och med nu, för övrigt, är hedersmedlem på livstid ...

Text:
Kostas Foussianis, kostas@natverketosterlen.se
Johanna Härd, johanna@natverketosterlen.se
Foto:
Joachim Orrenius, joachim@natverketosterlen.se

Bilder
Här nedan finns fler bilder från frukostmötet. Klicka på den första så kan du bläddra genom hela bildspelet!

FRUKOSTMÖTEN

24 Maj - 2024

Frukostmöte: Marlene Hedblom

Den ofrivillige golfaren gästade Nätverket Österlen Strålande solsken, fantastisk atmosfär och massor av taggade företagare som…
30 april - 2024

Inför frukostmötet: Marlene Hedblom

Golftjejen med det starka drivet och den vassa ”driven” Det var allt annat än kärlek vid första ögonkastet och hon började inte…
26 april - 2024

Frukostmöte: Staffan Olsson

Handbollsikonen Staffan Olsson gästade Nätverket Österlen Morgonen efter att Ystads IF spelat semifinal i handbollens SM-slutspel…
3 april - 2024

Inför frukostmötet: Staffan Olsson

Idrottslegendaren som brygger öl och bygger landslag Vad innebär ett hållbart ledarskap? Vilka personliga egenskaper bör en bra…
29 mars - 2024

Frukostmöte: Björn Hellberg

Sprudlande Hellberg spred glädje i årspremiären Påsk, succé och frukostmöte är tre ord som i många år varit starkt förknippade…
22 februari - 2024

Inför frukostmötet: Björn Hellberg

Omtänksam Hellberg tacksam för omväxlande arbete Flit, disciplin, noggrannhet och en kronisk kunskapstörst är fundament som utgör…
29 september - 2023

Frukostmöte: Bengt Magnusson

TV-legendar fick stående ovationer hos Nätverket Österlen För knappt ett år sedan avslutade han sitt yrkesverksamma liv. Fredagen…
30 augusti - 2023

Inför frukostmötet: Bengt Magnusson

TV4-profilen Bengt Magnusson kommer till Ystad! Han har beskrivits som ”TV4:s pappa”, har jobbat som journalist i 50 år och är en…
25 augusti - 2023

Frukostmöte: Sandra Mårtensson

750 miljoner skäl att vara med i Nätverket Österlen … En är nästan alltid bäst, den andra lägger oftast slantarna på rätt häst.…
12 Maj - 2023

Frukostmöte: Christian Lundin

Spirande golfdrömmar vid Nätverket Österlens frukostmöte Med passion, erfarenhet och kunskap kan man bygga det mesta. Även…
6 april - 2023

Frukostmöte: Camilla Ahlgren

Manusstjärnan gästade Nätverkets påskfrukost Skärtorsdag och frukostmöte på Ystads Teater är en numera starkt inarbetad tradition…
13 mars - 2023

Lunchmöte: Hasse Aro

Storpublik när Aro gästade historisk nätverkspremiär När kriminalexperten Hasse Aro kommer till Wallanders eget rike vallfärdar…
6 februari - 2023

Inför frukostmötet: Hasse Aro

Lunchmöte (!) med Hasse Aro inleder nätverksåret Han är flerfaldigt Kristallen-belönad, har blivit utsedd till "Årets manliga…
30 september - 2022

Frukostmöte: Björn Eriksson

Humorfyllt frukostmöte i rasande tempo Han kom, han såg – och han bjöd på ett alldeles enastående framträdande präglat av humor…
30 augusti - 2022

Inför frukostmötet: Björn Eriksson

Karismatiske Björn Eriksson gästar Nätverket Österlen Vill du äta frukost i världsklass och lyssna på en av landets mäktigaste…
26 augusti - 2022

Frukostmöte: Gustav Antonsson

Härlig höstpremiär hos Nätverket Österlen Förstklassig frukost, fenomenala föreläsare och inte minst – fantastiska företagare…
18 juli - 2022

Inför frukostmötet: Gustav Antonsson

Gustav Antonsson är vår 80:e gästföreläsare den 26 augusti på Nordic Sea Winery i Simrishamn. Genom att gräva gropar åt andra har…
20 Maj - 2022

Frukostmöte: Sandra Carlborg

Siktet är inställt, bollen på plats, målet drygt 300 meter bort längs tians fairway på Tomelillas golfbana. Sandra Carlborg…
20 april - 2022

Inför frukostmötet: Sandra Carlborg

Långtslående golfaren Sandra Carlborg är femfaldig världsmästare i long drive och dessutom mamma till Ebba, 2,5 år, och Tindra, 8…
14 april - 2022

Frukostmöte: Jonas Bergqvist

Redan innan han blev firad hockeystjärna tog Jonas Bergqvist sina första steg mot en karriär som företagsledare och så småningom…
18 mars - 2022

Frukostmöte: Klas Friberg

Den tidigare Säpochefen Klas Friberg var gästtalare på Nätverket Österlens första frukostmöte 2022 inför en fullsatt konferenssal…
5 februari - 2022

Inför frukostmötet: Klas Friberg

Den tidigare Säpochefen Klas Friberg är gästtalare på Nätverket Österlens första frukostmöte 2022. Den 18 mars berättar han bland…
1 oktober - 2021

Frukostmöte: Åsa Wikforss

Akademiledamoten, forskaren och författaren Åsa Wikforss trivdes på Nätverkets frukostmöte på Ystads teater - och medlemmarna…
6 september - 2021

Inför frukostmötet: Åsa Wikforss

Åsa Wikforss är professor i teoretisk filosofi vid universitetet i Stockholm. Hon forskar och skriver böcker till försvar av…
3 september - 2021

Frukostmöte: Börje Salming

Ett signerat exemplar av boken "Salming - Legendaren" var ett måste för flera av gästerna på Nätverket Österlens frukostmöte och…
12 augusti - 2021

Inför frukostmötet: Börje Salming

Börje Salming var den förste svenske superstjärnan i proffshockeyn på andra sidan Atlanten. Det blev totalt 1099 NHL-matcher för…
6 augusti - 2021

Frukostmöte: Oscar Hugoson

Oscar Hugoson,vd för Scanfill och medlem av ledningen för Polykemi, fullföljde en god familjetradition när han gästföreläste på…
7 juli - 2021

Inför frukostmötet: Oscar Hugoson

Oscar Hugoson är nytillträdd vd för Scanfill i Polykemi Group i Ystad. Han är dessutom sonson till Polykemis grundare Hugo…
4 juni - 2021

Frukostmöte: Petra Malm

Petra Malm är norrländskan som blev Sveriges första utbildade elitsoldat, därefter mamma och nu också mental coach och…
20 Maj - 2021

Inför frukostmötet: Petra Malm

Petra Malm var den första kvinnan i Sverige (och troligen i världen) att kvalificera sig för ett militärt specialförband. Nu kan…
23 oktober - 2020

Frukostmöte: Jessica Löfström

Jessica Löfström har utsetts till en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor. På Nätverket Österlens frukostmöte på Ystads Teater…
27 september - 2019

Frukostmöte: Katarina Gospic

”Framtiden är redan här!” Katarina Gospic inspirerade och imponerade i nätverksepilogen Från jordgubbar och Lucky Luke – till…
5 september - 2019

Inför frukostmötet: Katarina Gospic

Hyllad hjärnforskare gästar Nätverket Hon är utbildad läkare, hjärnforskare och fysiolog och känd för sina förstklassiga…
30 augusti - 2019

Frukostmöte: Therese Alshammar

”Vilket fantastiskt nätverk ni har skapat!” Idrottslegendaren Therese Alshammar hyllade Nätverket Österlen En flerfaldig…
30 Maj - 2019

Frukostmöte: Henri Reis

Henri Reis arbetade tillsammans med Annika Sörenstam i mer än tre decennier – från det att han var hennes golftränare vid…
24 april - 2019

Inför frukostmötet: Henri Reis

Annika Sörenstam under ett träningspass tillsammans med Henri Reis inför Solheim Cup mellan Europa och USA på Interlachens…
18 april - 2019

Frukostmöte: Albin Tingsvall

“Elitidrotten har inget slut” Stora scener är inget som skrämmer psykologen och den före detta handbollsstjärnan Albin…
25 mars - 2019

Inför frukostmötet: Albin Tingsvall

Albin Tingsvall är psykolog, före detta handbollsstjärna och författare till en bok om utmaningarna för den som satsar på att bli…
22 mars - 2019

Frukostmöte: Janne Björge

”Jag kommer gärna tillbaka!” Varumärkesproffset hyllade Nätverket Österlen Missade du Nätverket Österlens första frukostmöte på…
20 februari - 2019

Inför frukostmötet: Janne Björge

Janne Björge är marknadsstrategen som vet hur man bygger ett starkt varumärke inifrån. Den 22 mars är han gästföreläsare på…
28 september - 2018

Frukostmöte: Olof Stenhammar

”Jag fick aldrig beröm som barn” Börsmiljardären Olof Stenhammar gästade nätverksepilogen Han var med och skapade den moderna…
5 september - 2018

Inför frukostmötet: Olof Stenhammar

Olof Stenhammar är en av skaparna bakom den moderna börshandeln. Numera titulerar han sig bonde och entreprenör. Han är vår…
31 augusti - 2018

Frukostmöte: Malin Tillmar

Forskning för företagare förgyllde frukosten Två nya företagspresentationer, intervju med en rykande färsk DTM-segrare och en…
15 juli - 2018

Inför frukostmötet: Malin Tillmar

Malin Tillmar är professor i entreprenörskap och vår gästföreläsare på frukostmötet i Ystad den 31 augusti. Foto: Teiksma Buseva,…
1 juni - 2018

Frukostmöte: Joakim Haeggman

”Fantastisk chans för talangerna!” Solen stekte, atmosfären värmde – och golfprofilen Joakim Haeggman var glödhet när han bjöd på…
27 april - 2018

Frukostmöte: Ulrika Sandmark

Simtjejer i fokus i Simrishamn Svenska simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark och Team Nätverkets nya stipendiat Olivia…
29 mars - 2018

Frukostmöte: Kajsa Bergqvist

Idrottslegenden hyllade Nätverket! Kajsa: ”Det ni gör är så stort och viktigt!” Publikrekord, fantastisk stämning och ett…
1 mars - 2018

Inför frukostmötet: Kajsa Bergqvist

En av våra mest framgångsrika idrottsstjärnor inleder nätverksåret Precis som i fjol öppnar Nätverket Österlen det nya året med…
29 september - 2017

Frukostmöte: Lars Axelsson

Näthatet i fokus på sista frukostmötet – Din hora! Ditt äckel! Fy fan vilken vidrig människa du är! Jag vill inte att du ska…
4 september - 2017

Inför frukostmötet: Lars Axelsson

Telia-höjdare avslutar nätverksåret Varumärken, kommunikation, digitalisering och infrastruktur.Där har du några av de ämnen som…
25 augusti - 2017

Frukostmöte: Fanny Sunesson

Rekordpublik hos Nätverket Österlen! Fullsatt när proffscaddien Fanny Sunesson gästade Tomelilla GK Aldrig någonsin tidigare har…
20 juni - 2017

Inför frukostmötet: Fanny Sunesson

”Jag brinner för att coacha andra” Förre stjärncaddien Fanny Sunesson gästar Nätverket Österlen Hon var med och vann både British…
19 Maj - 2017

Frukostmöte: Therese Sjögran

FC Rosengård – mer än en fotbollsklubb FC Rosengård har vunnit tio SM-guld och är ett av världens bästa fotbollslag.Men…
19 april - 2017

Inför frukostmötet: Therese Sjögran

”Vi är så mycket mer än fotboll” Möt sportprofilen Therese Sjögran på nästa frukostmöte Vad har FC Barcelona och FC Rosengård…
13 april - 2017

Frukostmöte: ESS-Group

Hotellproffset: ”Kärlek är viktigast!” Anders Nilsson gästade Nätverket – som föreläsare ... Passion, professionalism och…
22 mars - 2017

Inför frukostmötet: ESS Group

Hotellhöjdare gästar Nätverket Framgångsrika ESS Group vågar gå mot strömmen Mängder av priser.Åtta unika destinationshotell.En…
17 mars - 2017

Frukostmöte: Anette Norberg

Rekordpublik på första frukostmötet! Curlinglegenden Anette Norberg inledde Nätverksåret Att Nätverket Österlen fått tillökning i…
9 februari - 2017

Inför frukostmötet: Anette Norberg

Gulddrömmar och riskhantering Dubbla OS-guldmedaljören Anette Norberg gästar Nätverket Österlen Att vinna ett OS-guld är en…
23 september - 2016

Frukostmöte: Anna Bråkenhielm

Starka tjejer i fokus på sista mötet Passion, magkänsla och en rejäl portion mod. Där har du egenskaperna som, förutom ren…
6 september - 2016

Inför frukostmötet: Anna Bråkenhielm

Från tv-stjärna till hästentreprenör Medieprofilen Anna Bråkenhielm gästar Nätverket Österlen Hon ligger bakom miljonsuccéer som…
26 augusti - 2016

Frukostmöte: Eva-Lena Frick

Mycket mer än ett skidlopp Vasaloppets succékoncept i fokus på golfbanan Fyra minuter. Längre än så dröjde det inte förrän…
27 Maj - 2016

Frukostmöte: Anders Andersson

Pengaproffset slösade med råden Storpublik på Nätverkets frukostmöte i Simrishamn Sitt still i båten och lägg inte alla ägg i…
29 april - 2016

Inför frukostmötet: Anders Andersson

Ekonomiproffset gästar Nätverket Hur sänker man skatten? Vilka nya regler är på gång? Och hur kan man som småföretagare göra för…
22 april - 2016

Frukostmöte: Nadja Casadei

Starka känslor på Nätverkets frukostmöte Friidrottsstjärnan vann mot cancern – nu siktar hon mot OS Vi började med att blunda,…
4 april - 2016

Inför frukostmötet: Nadja Casadei

Hon vann kampen mot cancern Friidrottsstjärnan Nadja Casadei gästar Nätverket En kvinna. En dröm. Och en sjukdom som kunde ha…
24 mars - 2016

Frukostmöte: ESS

Framtiden i fokus i premiären Samtidigt som häxorna enligt sägnen flög till Blåkulla svävade Nätverket Österlen rakt in i…
18 februari - 2016

Inför frukostmötet: ESS

Med Nätverket mot framtiden Forskningsprojektet ESS i fokus på första frukostmötet En sorts jättelikt mikroskop med möjlighet att…
25 september - 2015

Frukostmöte: Daniel Berlin

Från snabbmat till finkrog Superkocken Daniel Berlin gästade Nätverket Österlen Som barn åt han mycket snabbmat och han började…
4 september - 2015

Inför frukostmötet: Daniel Berlin

Prisade mästerkocken avslutar nätverksåret Daniel Berlin gästar Ystads Teater på sista frukostmötet Om du vill äta på Sydsveriges…
28 augusti - 2015

Frukostmöte: Helen Alfredsson

Golfdrottningen håller klassen Helen Alfredsson gästade Nätverkets frukostmöte Solen sken, utsikten förförde – och föreläsaren…
30 augusti - 2013

Malmö FF gästade Nätverket

Himmelsblått på frukostmötet Malmö FF:s Nätverk gästade Nätverket- Hela Skåne ska var ljusblått, med undantag kanske från ett par…
24 Maj - 2013

Tjejerna i centrum i vårepilogen

Tjejerna i centrum i vårepilogenMagdalena och Isabella namnen för dagen på Nätverkets frukostmöte Österlen är en förebild för…
26 april - 2013

Caroline Sundewall

“Fantastisk företagsanda på Österlen!”Styrelseproffset Caroline Sundewall imponerade på andra frukostmötetn Hon var orolig över…
24 augusti - 2012

Elisabet Vinberg Hearn

Bättre engagemang ökar lönsamheten Nöjda medarbetare ger nöjda kunder – och skapar därmed bättre lönsamhet i företaget. Det var…
11 Maj - 2012

Uno Levinsson

Uno Levinsson vägrar växla nerDen förre musteribossen gasar för fullt trots hjärtproblemen Han har drabbats av en massiv…
5 april - 2012

Frukostmöte med Ann Carlsson

Proffsigt och interaktivt när Apoteksbossen talade Vilka är de viktigaste konkurrensmedlen? Blev resultatet av avregleringen det…
9 mars - 2012

Loa Falkman

Världsartisten och superlöftet glänste på Ystads Teater!Loa Falkman och Joel Eriksson i huvudrollerna på årspremiärenAtt Ystads…
1 juli - 2011

Eva Holm

Tal om avtal och bolag på tredje mötet!Eva Holm - Affärskvinna med rätt att (av-)tala Många är av den uppfattningen att advokater…
1 juli - 2011

John Pohlman

Pohlman trivdes i ottan och ovädretI 30 år vägrade han konstant att medverka i morgonsändningar och han har aldrig ställt upp på…
28 Maj - 2011

Tom Prahl: 40 år på 30 minuter

40 år – på 30 minuter!Fotbollstränaren Tom Prahl bjöd på en resa genom karriärenHan har tagit tre SM-guld, lett Trelleborg till…
6 augusti - 2010

Succé när Lundgren inledde säsongen!

Succé när Lundgren inledde säsongen!Rekordmånga på plats för att lyssna till riksgäldschefen Det började med några få personer i…
6 augusti - 2010

Lars-Gunnar Björklund

Lars-Gunnar Börklund är en av våra främsta sportjournalister genom tiderna och en man som kunde prata länge. IDROTTSNOSTALGI MED…
2 juli - 2010

Armand Kranjc

Mästarnas mästare Armand Kranjc samt Rasmus Lundgren överst t h . EN GÅNG MÄSTARE, ALLTID MÄSTARE Fredagen den 2 juli,…
7 Maj - 2010

VM i Handboll 2011

Axel Sjöblad (tv) och Karl Löfmark berättade om kommande VM i handboll i Sverige 2011. MED MÅLSÄTTNING OM DEN BÄSTA VM-TURNERING…
10 juli - 2009

Gudrun Schyman

Kontroversiell feminist med ordets gåva. Bara blommor kunde stoppa Gudrun Schyman när hon gästade oss. MOTOCROSS, REVISION &…
10 juli - 2009

Jonas Jacobbson & Johan Munck

Johan Munck, överst tll vänster och Jonas Jacobsson, överst till höger. OS-MEDALJER OCH HD Fredagen den 7 augusti 2009 kl.…
8 Maj - 2009

Niclas Ekberg

Niclas Ekberg visade sig vara mer än en av Sveriges bästa handbollsspelare. ÅRETS KOMET I SVENSK HANDBOLL 8 maj 2009 kl. 08.00…
9 april - 2009

Roger Kellerman

Profilen Roger Kellerman (t.v) berättade bl a om vilken potenial det finns i Ystad med omnejd. Rasmus Lundgren (sittande i…
5 augusti - 2008

Gunnar Hökmark

Gunnar Hökmark visade att politik inte alls är tråkigt. UTAN OPPOSITION I EU Tisdagen den 5 augusti kl.08.00, 2008Ystads…
9 juli - 2008

Karin Mattsson

Karin Mattsson, och Elin Jeppsson var dagens gäster RIKSIDROTT, HÄSTAR OCH VIN Onsdagen den 8 juli 2008 kl. 08.00Ystads…
5 juni - 2008

Glenn Wish

Glenn Åhstedt, mer känd som Glenn Wish samt Jacob Nilsson berättade om sina framgångar på premiären på "Saltan". GLENN I HÖGFORM…
28 mars - 2008

Roland Andersson

Roland Anderssom som även passade på att fylla år samma dag RUTINERAD TRÄNARE MED FOCUS Fredagen den 28 mars kl.08.00,…
3 augusti - 2007

Stephan Lillis Lundh

Många härliga skratt blev det när Sven Melander var Toastmaster på ålagilles-premiären. GULDTRÄNARE FÖRGYLLDE FRUKOSTMÖTET…
3 augusti - 2007

Basti Rasmussen

Basti Rasmusson berättade om sitt handbollsliv för Nätverkets gäster. YSTADS MR.HANDBOLL Fredagen den 3 augusti, 2007Restaurang…
6 juli - 2007

Rolf Dahlberg

Rolf Dahlberg, VD för Vismas småföretagarsegment MED KÄNSLA FÖR SMÅFÖRETAGARE Fredagen den 6 juli kl.08.00, 2007Restaurang Rätt…
1 juni - 2007

Mats Alhkvist

Mats Ahlkvist, sportchef på Jägerso intruducerade oss i vardagen på banan. ENTUSIAST MED HOBBYS SOM ARBETE Fredagen den 1 juni…
5 april - 2007

Yvonne Ryding

Yvonne Ryding, företagare som en gång blev utsedd till Miss Universum ENTREPENÖR, DANSÖS OCH MISS UNIVERSUM Torsdagen den 4 april…
4 augusti - 2006

Lars-Christer Olsson

Lars-Christer Olsson, med toppnamn i UEFA. BAKOM KULISSERNA PÅ UEFA Fredagen den 4 augusti kl.08.00, 2006Restaurang Rätt Vid…
4 augusti - 2006

Tommy Albelin

Tommy Albelin, hockespelare med nära 1000 matcher i NHL. VÄRLDS- OCH STANLEYCUPMÄSTARE Fredagen den 4 augusti kl.08.00,…
7 juli - 2006

Gun Hellsvik

Gun Hellsvik, PRV, berättade initierat om patent och registreringar EXMINISTER MED PATENTLÖSNINGAR Fredagen den 7 juli…
5 Maj - 2005

Hugo Jönsson

Hugo Jönsson. företagare och förgångare, var premiärfrukosttalare när Nätverket Österlen startade. FÖRSTA FRUKOSTMÖTET - HUGO…

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar