Företag i Nätverket: PAf Rekrytering


Ann-Sofie Larsson
Ann-Sofie Larsson jobbar som konsult för PAf Rekrytering som hjälper företag och organisationer med att rekrytera ledare, specialister och andra nyckelpersoner inom alla branscher.

Hon trivs bäst i öppna landskap …

Ett brinnande intresse för människor, kompletterat med kärleken till fyra fyrbenta energiknippen som upptar större delen av hennes fritid. Rekryteringskonsulten Ann-Sofie Larsson lever sin dröm på Österlen.
– Jag lär mig mycket av hundarna som jag har nytta av i mitt jobb, säger hon i en intervju för Nätverket Österlen.

Det finns ett uttryck som säger att om du ”kliar en hund så har du fast anställning” – en träffsäker beskrivning av den trofasthet och gränslösa kärlek som vi människor ofta åtnjuter i relationen till vårt mest populära husdjur.

Fyra labradorer
Kanske förklarar det också delvis varför den inom rekryterings- och HR -branschen så välmeriterade Ann-Sofie Larsson har jobbat som konsult under stora delar av sin karriär. ”Fast anställd” är hon ju redan på hemmaplan, där fyra pigga jaktlabradorer kräver både uppmärksamhet och träning, ofta samtidigt och mer än en gång varje dag.

– Jag har lärt mig mycket av hundarna som jag har nytta av i mitt arbete, framför allt om ledarskap. När jag ska gå ut med hundarna måste jag alltid vara i rätt ”state of mind” och så är det också när man har rollen som chef, säger Ann-Sofie som är uppväxt i Södermanland men som sedan ett par år tillbaka är bosatt på en gård utanför Skåne-Tranås.

Personligt alternativ
Ann-Sofie har 20 års erfarenhet från rekrytering och bemanning. Arbetet består i att hjälpa företag att hitta rätt person eller kompetens till rätt plats, men även att hjälpa personer som vill komma vidare i sin karriär, byta jobb eller har blivit arbetslösa. 
En annan fördel med att anlita Ann-Sofie är att PAf Rekrytering genom sitt stora nätverk kan jobba proaktivt och till och med ha kompetenta kandidater klara när förfrågan kommer.


– PAf Rekrytering är det enkla personliga alternativet när du behöver hjälp att hitta rätt kompetens eller nytt jobb.

Gillar Team Nätverket
På tal om nätverk så har PAf Rekrytering nyligen blivit medlemmar i Nätverket Österlen, där Ann-Sofie blir företagets representant på frukostmötena. Och hon har redan skaffat sig ett mycket bra intryck av sitt nya nätverk.


– Jag är med i en del andra nätverk också. Tycker det är viktigt att vara med i fler olika typer av nätverk. Relationsbyggande är a och o, affärer görs ju mellan människor, säger Ann-Sofie som också lyfter fram Team Nätverket som en viktig del i engagemanget.


– Den idrottsliga satsningen känns väldigt spännande och är något jag vill vara en del av.

Intresse för människor
Entreprenörskap och eget företagande har gått som en röd tråd genom Ann-Sofie Larssons yrkesliv. Innan hon 2006 gav sig in i bemanningsbranschen drev hon en egen firma tillsammans med sin man Dan, med inriktning mot marknadsföring, försäljning och kundtjänst. Framför allt är det intresset för människor som drivit Ann-Sofie att utvecklas och bygga på sin kompetens.


– Mitt jobb går ut på att träffa människor och försöka förstå deras behov. Och det är något jag tycker väldigt mycket om och tror att jag har en naturlig talang för. 
Utmaningen för Ann-Sofie består nu i att, delvis med hjälp av Nätverket Österlen, bygga ett nätverk i regionen för Paf:s räkning.


– Jag drivs av att jobba lokalt och värnar om landsbygden, säger Ann-Sofie, som även är engagerad i Leader Sydöstra Skåne där hon precis blivit invald i styrelsen.

Många järn i elden
Att hon har många järn i elden är inget som tycks stressa Ann-Sofie nämnvärt, tvärtom. Däremot är det kanske inte så konstigt (snarare en logisk konsekvens) att hon på sin fritid inte är direkt hyperaktiv på det sociala planet. Ja, om man undantar umgänget med hundarna, alltså…

Ann-Sofies hund
Ann-Sofies fyra labradorer tar ut henne på dagliga vandringar i det österlenska landskapet. "Jag lär mig mycket av hundarna som jag har nytta av i mitt jobb", säger hon.

– Jag träffar så många människor i jobbet att det är ganska skönt att fokusera på familjelivet och hundarna när jag är hemma. Min man jagar och jag hjälper till som apportör. Och så gör vi gärna utflykter i Skåne som verkligen är ett fantastiskt landskap, säger Ann-Sofie och nämner Smygehuk, Kabusa skjutfält och bokskogen kring St Olof som några av sina favoritplatser.

– Och så Skåne-Tranås förstås. Jag älskar verkligen det öppna landskapet runt vår gård…

Text och foto: Kostas Foussianis

Pressansvarig Nätverket Österlen

E-post: press@natverketosterlen.se

PAf Rekrytering

PAf startade sin verksamhet 1993 i Stockholm och är verksamma inom HR. Företaget jobbar med rekrytering, personaluthyrning, utveckling av personal och ledare samt omställning. PAf täcker hela Sverige från sina tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Telefon växel: 031-84 70 10

E-post: welcome@pafrekrytering.se
Hemsida: www.pafrekrytering.se
Kontakt Östra Skåne/Österlen: Ann-Sofie Larsson


Boka in ett kostnadsfritt möte med Ann-Sofie: 073-038 99 27

E-post: ann-sofie.larsson@pafrekrytering.se

Paf logotyp

Nätverkskalender

nordic sea winery

Det händer 2024
23/8 Frukostmöte Simrishamn
27/9 Frukostmöte Ystad
18/10 After Work Ystad

Det hände 2024
» Frukost med Marlene Hedblom
» Frukost med Staffan Olsson
» Frukost med Björn Hellberg
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2023
» Frukost med Bengt Magnusson
» Frukost med Sandra Mårtensson
» Frukost med Hasse Aro
» Frukost med Camilla Ahlgren
» Frukost med Christian Lundin
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» After Work, Ystad

Det hände 2022
» Frukost med Jonas Bergqvist
» Frukost med Klas Friberg
» Frukost med Sandra Carlborg
» Frukost med Gustav Antonsson
» Frukost med Björn Eriksson
» Nätverket Open Golf
» After Work, Ystad

Det hände 2021
» Frukost med Åsa Wikforss
» Frukost med Börje Salming
» Frukost med Oscar Hugoson
» Frukost med Petra Malm
» After work

Det hände 2020
» Frukost med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar