Inför Jubileumsmiddagen 2015
HippHipp hurra för Nätverket!
Sanna “Jolanta” Persson Halapi underhåller och Lars Halapi tillsammans med pianovirtuosen Gustaf Brandt spelar, allt medan vi smörjer kråset med svartsoppa och helstekt gås.
Och stämmer in i ett rungande HippHipp Hurra för 10-årsjubilaren. Den 6 november är det dags för Nätverket Österlens Jubileumsmiddag.
Det som en gång – på Trettondagsafton 2005 för att vara exakt – började som en nyskapande sponsormodell för en lokal idrottsförening har idag växt till ett av Skånes största och mest attraktiva företagsnätverk.
Jubileumsmiddag med gås
I 10 år har Nätverket Österlen arrangerat frukostmöten av hög klass, oftast med rikskända föreläsare som dragplåster. Och år efter år har vi satt punkt med en festlig middag. Så blir det förstås också i år. La Grand Finale 2015 blir med anledning av jubileet lite extra speciell. 10-årsfirandet till ära har vi valt att kalla tillställningen för Jubileumsmiddag. Alla gåsälskare kan dock andas ut för gåsamiddag blir det, bara under en annan etikett.
Sanna leder middagen
Kvällen inleds med välkomstdrink i form av ett glas mousserande vin (alkoholfritt alternativ finns) och mingel i sann nätverksanda. Sedan är det gås för hela slanten som gäller och givetvis finns alla traditionella tillbehör som svartsoppa och äppelkaka på plats. Som vanligt kan vi presentera ett känt och rutinerat namn som toastmaster – i år går stafettpinnen vidare till komikern Sanna Persson Halapi.
Känd från HippHipp
Sanna började sin komikerbana inom Lunds studentliv. Hon har skrivit manus, regisserat, spelat teater och gjort både TV och film. Sanna sjunger och turnerar men allra mest känd, i alla fall på riksplanet, är hon nog från TV-serierna HippHipp där hon bland annat spelade litauiskan Jolanta. Vid sin sida som toastmaster på Jubileumsmiddagen får hon maken Lars Halapi, musiker som bland annat varit producent åt Peter Jöback, Sophie Zelmani, Loa Falkman och Ulf Lundell.
Musik och historia
Samtidigt som vi njuter av den delikata menyn i en fantastisk atmosfär på Restaurang Lite Mer, bjuds vi under kvällens gång på en del historiska tillbakablickar från de 10 år Nätverket Österlen varit verksamt. Musikunderhållningen står nämnde Lars Halapi samt Österlens egen pianovirtuos Gustaf Brandt för.
Hjärtligt välkomna till en magisk kväll med Nätverket Österlen!
Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
OM TRADITIONEN
Traditionen att äta gåsamiddag är inte skånsk från början, den har faktiskt inte ens svenskt ursprung. Seden härstammar istället från Frankrike varifrån den först kom till Tyskland innan den spreds vidare norrut till Norden. Först på 1800-talet blev det vanligt att äta gås i Skåne men när traditionen väl kom gjorde den det för att stanna. Numera är gåsamiddagen en institution i skånsk matkultur. Vanligtvis äter man på en gåsamiddag svartsoppa som förrätt och äpplekaka till dessert. Inte heller svartsoppan är en skånsk tradition från början - utan en uppfinning från den berömda krogen "Piperska muren" i Stockholm.
MENY NÄTVERKETS GÅSAMIDDAG 2015
Vid ankomst serveras ett glas mousserande vin alternativ alkoholfritt
Förrätt
Svartsoppa med krås alternativt Fisksoppa med lax och torsk med stänk av vin
Varmrätt
Helstekt Gås serveras på fat med klassiska tillbehör; rödkål, brysselkål, stekt äpple, äppelmos, gräddsås samt sockerstekt potatis. Vegetariskt alternativ finns.
Dessert
Äppelkaka med vaniljsås
Kaffe med chokladpralin
Alla råvaror och drycker kommer givetvis från Österlen!