Inför Gåsamiddagen 2014
Nu är snart dags att lysa upp höstmörkret igen.
Den 31 oktober fyller vi våra hjärtan med sång, våra lungor med skratt och våra magar med svartsoppa, gås och äppelkaka.
Platsen är restaurang Litemer på regementsområdet i Ystad och tiden är kl.19.00
Välkomna till Nätverket Österlens gåsamiddag 2014 för medlemmar!
M som i mingel, musik och mättade magar.
M som i magi.
Och M som i Malin.
Nätverket Österlens gåsamiddag på Restaurang Litemer, på Regementsområdet i Ystad, blir något alldeles speciellt, med en alldeles speciell gäst, som har en alldeles speciell kompetens.
Vi har nämligen lyckats trolla fram en äkta magiker som toastmaster till årets kanske viktigaste (och utan tvekan mest skånska) mathögtid.
Trollkarlen Malin Nilsson får uppdraget att ta oss genom en afton som lär innehålla allt från magi och mingel till mat och musik.
Malin är den första kvinnan någonsin som blivit både svensk och nordisk mästare i Magi. Hon är en av landets mest anlitade artister och är känd för sin varietébetonade stil och sitt coola sätt att framföra klassiska trick. Med imponerande fingerfärdighet och snabb replikföring har Malin hela Europa som sitt arbetsfält.
Bland annat har hon stått på den världsberömda kabaréscenen Chat Noir i Oslo, varit på turné i Portugal, gästat Dramaten under Stockholms Poesifestival, framträtt i New York och Las Vegas, samt gett nästan 70 shower på The Magic Castle i Hollywood!
Med Skillinge Teater som bas producerar Malin föreställningar under sommarsäsongen, shower som sedan går på turné under resten av året. Hon ger också soloshower på beställning och medverkar i varietéer, galor och TV-program. Det är således en mycket spännande och meriterad toastmaster som gästar Nätverket Österlens sista sammankomst för året.
Men Malin Nilsson är inte den enda celebriteten på scen denna kväll. Precis som förra året står Glenn Wish och Helen Persson för musikunderhållningen, så räkna med bra tempo hela vägen in i mål.
Innan vi når dit ska den delikata menyn avnjutas i en fantastisk atmosfär på Restaurang Lite Mer. Snapsen, gåsen och svartsoppan är förstås obligatoriska huvudkomponenter som inte förbigås och detsamma gäller den avslutande äppelkakan med vaniljsås.
Välkomna till en magisk kväll med Nätverket Österlen!
Text: Kostas Foussianis
resereportern@gmail.com
OM TRADITIONEN
Traditionen att äta gåsamiddag är inte skånsk från början, den har faktiskt inte ens svenskt ursprung. Seden härstammar istället från Frankrike varifrån den först kom till Tyskland innan den spreds vidare norrut till Norden. Först på 1800-talet blev det vanligt att äta gås i Skåne men när traditionen väl kom gjorde den det för att stanna. Numera är gåsamiddagen en institution i skånsk matkultur. Vanligtvis äter man på en gåsamiddag svartsoppa som förrätt och äpplekaka till dessert.
MENY NÄTVERKETS GÅSAMIDDAG 2014
Vid ankomst serveras ett glas mousserande vin alternativ alkoholfritt
Förrätt
Svartsoppa med krås alternativt Hummersoppa spetsad med cognac
Varmrätt
Helstekt Gås serveras på fat med klassiska tillbehör; rödkål, brysselkål, stekt äpple, äppelmos, gräddsås samt sockerstekt potatis.
Dessert
Äppelkaka med vaniljsås
Kaffe
Anmälan!
Anmäl er på länken nedan eller ring direkt till Lasse!
Anmäl om du kommer på denna länk
Lasse Nilsson /Nätverket Österlen/ 0705-924248
Till sist
Detta arrangemang är kostnadsfritt (exklusive dryck) för våra medlemmar + en egen gäst.
Om ni är fler tillkommer en avgift på 495:-/pers inkl.moms.