header 2023 spring

Företag i Nätverket: Mix Megapol

Bild1
 
Radiokanalen med hjärtat på rätta stället!
Mix Megapol vill komma närmare lyssnarna på Österlen
Nyckeln till en bra start på dagen kan vara att njuta av en god frukost, att ta en stärkande löptur eller att unna sig en kvart extra under täcket.
Det kan också vara att lyssna på Mix Megapols populära morgonprogram.
Nätverket Österlens färskaste medlem är radiokanalen som vågar gå sina egna vägar och alltid levererar underhållning på hög nivå. 
 
Vissa äter en rejäl frukost. Andra ger sig ut i löparspåret. Somliga sätter väckarklockan i snoozeläge för att antingen utnyttja varje sekund till att ladda batterierna inför den väntande arbetsdagen, eller – för det fall det är helg ¬– unna sig den sovmorgon som annars bara existerar i drömmarna.
Men frågan är om inte den bästa starten på dagen är att njuta av den underhållning och härliga musikmix som erbjuds i radiokanalen Mix Megapols omåttligt populära och prisbelönta morgonsändningar. 

Kompletterar varandra
Rikskända programledarna Gry Forssell och Anders Timell håller i trådarna och blandar galna upptåg med gäster, tävlingar och inte minst – en riktigt härlig musikmix.
– ”Äntligen morgon med Gry & Anders och Vänner” är vårt populäraste program. Gry och Anders kompletterar varandra väldigt bra. Anders är den spontane och lite galne entreprenören medan Gry är den stabila och varma personligheten med rötterna i den norrländska myllan,
Bild2
säger Hanna Mäkitalo på SBS Discovery Radio, mediebolaget som äger Mix Megapol.
”Mer musik – bättre blandning” lyder kanalens slogan och även om smaken är som baken råder det ingen tvekan om att Mix Megapol har lyckats bra med att verklighetsförankra den självpåklistrade etiketten.

Succé med julmusik
– Vår styrka gentemot lyssnarna är att vi har hjärtat på rätt ställe och levererar underhållning på hög nivå. Vi vågar gå vår egen väg och satsar helhjärtat när vi gör något. Till exempel satsade Mix Megapol som enda radiostation under julen 2013 på ”100 % Jul”. Vi spelade julmusik dygnet runt under hela julveckan. Det blev succé och lyssnandet sköt i höjden, säger Hanna Mäkitalo och fortsätter:
– Gentemot kunderna har vi enorma styrkor då vi kan erbjuda rätt målgrupp och en otroligt hög räckvidd som till och med överträffar de största TV kanalerna i träffsäkerhet i den köpstarka målgruppen 25-49 år.

Bred målgrupp
Mix Megapol har en bred målgrupp där majoriteten av lyssnarna är mellan 25 och 50 år. Kärnlyssnaren är identifierad som en 37 årig kvinna som bor i en villa i Sjöbo med man och två-tre barn. Hon gillar ridning, utförsåkning, motion, hälsa och heminredning. Hon lyssnar på blandad musik – Madonna, Pink, Imagine Dragons, Lumineers, Michael Jackson, Adele, UB40, med mera.
Helt enkelt ”Mer Musik – Bättre Blandning” alltså. 
Ett budskap som företaget nu har för avsikt att ytterligare sprida och förankra i sydöstra Skåne, en strävan i vilken medlemskapet i Nätverket Österlen för övrigt utgör ett viktigt led. Hanna och hennes kollegor har höga förväntningar på samarbetet med och ser fram emot året i Nätverket.

Vill närma sig lyssnarna
– Framför allt har vi förväntningar på oss själva. Vi vill öka vår närvaro och ser Nätverket som ett verktyg att komma närmare lyssnarna i sydöstra Skåne. Vi vill även komma företagslivet närmare och möta människorna i nätverket och regionen.
– Det är även viktigt att förmedla att Mix Megapol finns som lokal kanal i Södra Skåne med full hörbarhet i Tomelilla, Brösarp och Simrishamn. Och självklart hoppas vi att ni som bor i Ystad och på Österlen skall ladda ner Radio Play och börja ratta in Mix Megapol till frukosten, i bilen på morgonen, på jobbet och i på väg hem på eftermiddagen, säger Hanna Mäkitalo.
Hon har positiva intryck av Nätverket Östelren vars verksamhet hon menar präglas av en stark entreprenörsanda och prestigelös professionalism. 

Gillar idrottssatsningen
– Det verkar vara ett nätverk som värnar om det lokala men som samtidigt tänker större och söker alternativa vägar för att nå ut och stärka företagslivet i regionen, säger Hanna Mäkitalo som också lyfter fram satsningen på lokala elitsatsande idrottstalanger som en viktig orsak till att Mix Megapol väljer att teckna medlemskap i Nätverket Österlen.
– Stödet till Team Nätverket stämmer väl överens med SBS Discovery Radios sätt att arbeta. Mix Megapols samarbeten och sponsring av lokala idrottsföreningar och sportevent är viktiga verktyg för att skapa lokal förankring till lyssnare och kunder runt om i landet.

Sponsrar Nordea Masters
Ytterligare en idrottslig koppling mellan Mix Megapol och Nätverket – som ju varje år arrangerar Nätverket Open i golf – är för övrigt radiokanalens golfengagemang.
– PGA Nordea Masters är i år tillbaka i Skåne efter att ha i tre år ha spelats i Stockholm. Tävlingen går på PGA Sweden National Bara och det finns ett stort golfintresse både hos lyssnarna och hos våra kunder. Vi är stolt mediapartner under turneringen som lockar elitspelare från hela Europa.
När det gäller radions framtid har Hanna bestämda och intressanta åsikter.
 – Vi ser en fortsatt digitalisering och förflyttning online av sociala landskap, informationsspridning, underhållning och marknadsföring. I den utvecklingen kommer framtidens radiostationer att ha en huvudroll i processen att kanalisera relevant information till rätt målgrupp på rätt plats.

Radio Play öppnar nya dörrar
Hanna menar att radiostationer i allt större utsträckning blir sociala plattformar där människor med samma intressen och musiksmak samlas, i både fysiska och webbaserade miljöer.
– Genom Radio Play-plattformen är SBS Discovery Radio på god väg i den här processen. Radio Play ger utökade möjligheter att kommunicera med lyssnarna genom tävlingar, koppling till sociala medier, engagemang i fysiska kampanjer och roliga musikevent, säger Hanna Mäkitalo.
Radio Play är den första skandinaviska musikappen som samlar alla stationer under ett tak. Den tredje versionen har precis lanserats och kanalerna är fortfarande nationella med undantag för Mix Megapol Malmö som har en lokal reklamfeed.
Framtiden ser alltså spännande ut för alla radioälskare.
Och Nätverket ser med spänning fram emot en framtid tillsammans med Mix Megapol.

Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
Mix Megapol:
Webbradio: www.radioplay.se/mixmegapol
Vill du veta mer om Mix Megapols och Nätverket Österlens samarbete, radio eller lokal annonsering i Sydöstra Skåne?
Kontakta då Hanna Mäkitalo.
Adress: SBS Discovery Radio Malmö, Carlsgatan 44 A Malmö.
E-post: Hanna.makitalo@sbsradio.se
Telefon: 072-3942809
 
Bild3
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

18 augusti - 2023

Företag i Nätverket: InterMail

Med InterMail som spetshäst sitter DU i vinnarhålet! Tunga drakar eller nystartade småföretagare spelar ingen roll – InterMail är…
15 augusti - 2023

Företag i Nätverket: Ystad Golfklubb

Golfklubben som passar för alla smaker och spelnivåer Det är en av Sveriges äldsta golfklubbar, men har kulinariska influenser…
9 juni - 2023

Företag i Nätverket: Sydbuss

Fotbolls-EM och tysk topphandboll i Sydbuss sportsatsning Julmarknad, musikal eller handboll i världsklass? Eller varför inte…
5 Maj - 2023

Företag i Nätverket: place2place

”Detta är bara början på vår tillväxtresa!” Det startade som ett embryo till affärsidé mellan två mångåriga kollegor, fortsatte…
4 april - 2023

Företag i Nätverket: STC Ystad

STC – mötesplats med gemenskap och glädje i fokus Glöm gamla, kalla och tråkiga källarlokaler – hos STC tränar du på fräscha,…
23 januari - 2023

Företag i Nätverket: JHL i Tommarp

JHL – en 120-åring som växer så det knakar Förstklassig service, effektiv lagerhållning och hög tillgänglighet. Där har ni tre…
15 december - 2022

Företag i Nätverket: JL Fysiocenter

Från Jim Gottfridsson till ”gamla Asta” Såväl tillgängligheten som den samlade kompetensen är hög och ambitionen gentemot…
25 oktober - 2022

Företag i Nätverket: OA Logistik

Ny nätverksmedlem växer så det knakar De kommer att nå över 10 miljoner i omsättning och har gått från en till 14 anställda på…
26 juli - 2022

Företag i Nätverket: Wikan Personal

Wikan Personal lever upp till sin slogan– nya lokaler möjliggör expansion Långsiktiga kundrelationer och korta beslutsvägar, men…
7 juli - 2022

Företag i Nätverket: Ocab Syd

Om olyckan är framme står Rickard Larsson och hans gäng beredda - Ringer man vår jour är vi på plats inom en timme! Och inte bara…
2 juni - 2022

Företag i Nätverket: Hemrex

I det egna kaoset fann Lars Larsson fröet till framgångssagan Hemrex. Efter drygt tio år kan han se tillbaka på en mycket fin…
16 mars - 2022

Företag i Nätverket: Citcop

Marcus Fridh och Michael Flodin har en klar ambitionen när det gäller att Citcop ska växa och menar att det finns potential att…
20 september - 2021

Företag i Nätverket: ECAB i Skåne

Anders Svensson driver det nya medlemsföretaget ECAB i Skåne – men han driver också på sig själv, bland annat med återkommande…
14 augusti - 2021

Företag i Nätverket: Bergkvarabuss

Jens Richard är trafikområdeschef för Bergkvarabuss i östra Skåne och ser att företaget går en ljus framtid till mötes inte minst…
22 mars - 2021

Företag i Nätverket: ICA Kvantum

Christian och Per-Anders Olofsson har full koll på sina ICA Kvantum-butiker i Ystad, Sjöbo och Tomelilla. Ett brett erbjudande –…
14 oktober - 2020

Företag i Nätverket: Radio Active

I studion hos Radio Active i Ystad lotsar Gustav Wennerholm med vana händer lyssnarna genom det populära programmet ActiveMorron.…
29 januari - 2020

Företag i Nätverket: Bravida

Jan Svensson är avdelningschef för Bravida Österlen med kontor och verksamheter i Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Bravida ger…
22 januari - 2020

Företag i Nätverket: Adventura

– Vi har mycket att erbjuda de lokala företagen. Adventura är en personlig arrangör som hittar den bästa lösningen för varje kund…
21 oktober - 2019

Företag i Nätverket: P-Dyk

En miljökämpe som trivs bäst under ytan Övergödning, utfiskning, oljeutsläpp, miljögifter, plast, spökgarn … listan över de…
3 oktober - 2019

Företag i Nätverket: Preem Ystad

Macken – en samlingspunkt för alla Hos Preem i Ystad kan du tanka både bilen och dig själv … Stans bästa biltvätt, en skinande…
27 augusti - 2019

Företag i Nätverket: Kiviks Taxi

Ulf Hansson på platsen han ofta ses – beredd att ta hand om kunderna på en ny uppskattad resa med Kiviks Taxi. Kunglig kundvård…
10 juni - 2019

Företag i Nätverket: DC Syd

Johan Stolpe är vd och Johan Pagels är marknadschef hos DC Syd i Ystad. Båda ser en positiv utveckling för deras affärsidé att…
3 juni - 2019

Företag i Nätverket: Eventrace

En stark trio står bakom Eventrace på Svampabanan utanför Tomelilla, fr v mekanikern Kristian Gerdtsson tillsammans med ägarna…
12 april - 2019

Företag i Nätverket: Rikstolvan

Bea Tigerhielm och Staffan Julén är professionella artister inom två olika kultursegment – film och fotografi. Nu driver de sitt…
7 april - 2019

Företag i Nätverket: Skåne TV

Henrik Sonne Jörnelius på Skåne TV i Ystad. Här med en av företagets många modern tv-kameror – en Ipad med en riktad mikrofon på…
7 mars - 2019

Företag i Nätverket: Hx3 YSTAD

Unikt helhetskoncept med hälsa i fokus H som i hälsa, häst, hund och inte minst human – människa. Hx3 Ystad erbjuder ett…
13 februari - 2019

Företag i Nätverket: Lloyds Taxi

16 000 skäl att ringa en taxi … Trodde du det räckte med att kunna ratta en bil för att arbeta som taxiförare?Glöm det – i alla…
16 december - 2018

Företag i Nätverket: Cederblad & Co

”Byråns flesta kunder är ägarledda företag. Det är allt från enmansföretag till stora koncerner, men vi har också en del…
9 december - 2018

Företag i Nätverket: Printprofil

Hög servicenivå. Printprofils samlade styrka med från vänster ägaren Mattias Andersson, Robin Olsson, Martin Söderberg och…
27 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystads Teater

Från stålbad till stordåd Ystads Teater lockar stora artister med liten ekonomi För 25 år sedan var byggnaden nära förfall. För…
1 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystad Energi

Jessica Fredson på Ystad Energi ser en spännande framtid när det gäller utvecklingen på energiområdet. Energibolaget som är mer…
22 oktober - 2018

Företag i Nätverket: PMR Ystad

PMR har lagt in en ny växel Det började som ett enmansföretag 1992 – nu omsätter telekombolaget PMR över 50 miljoner kronor, har…
27 mars - 2018

Företag i Nätverket: Olof Viktors

Olof Viktors kavlar upp ärmarna Hjärtat finns på Österlen, men produkterna är eftertraktade över hela Sverige. Nu ska Olof…
30 januari - 2018

Företag i Nätverket: Kiviks Musteri

130 år med hjärtat på Österlen Den starka företagskulturen går i arv på Kiviks Musteri Stränderna, rapsfälten, konstnärerna,…
23 november - 2017

Företag i Nätverket: ICA Supermarket

Hård satsning på mjuka värden De öppnar först och stänger sist. Och bjuder däremellan på service i världsklass. Välkommen till…
12 oktober - 2017

Företag i Nätverket: YSTADappen

Upplev Ystad med mobilens knAPPar Är det verkligen möjligt att få tillgång till hela Ystad i mobilen? Appsolut!YSTADappen är här…
12 september - 2017

Företag i Nätverket: PG Etikett

Litet företag med stora visioner Det började som en hobby hemma på ägaren Per Grundströms gård i Skurup 2009. Idag har nyblivna…
11 april - 2017

Företag i Nätverket: Great Reklam

Från Good to Great! Kreativa Maria hjälper företag att nå mästarklass Text eller bild, digitalt eller analogt, helhet eller…
11 oktober - 2016

Företag i Nätverket: 4x4 EVENT

4x4 = 90 minuters spänning! Rivstarta konferensen med Jeep-körning på Österlen En konferens med företaget kan vara seg,…
23 september - 2016

Företag i Nätverket: Bleck & Plåt

Högt i tak när Bleck & Plåt nysatsar Ny ägare, nya visioner och snart också – nya lokaler. Med hjälp av Nätverket Österlen ska…
18 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Guldkanalen

De gräver guld i musikarkivet Radiokanal för nostalgiker i gamla brandstationen Gamle schlagerkungen Johnny Logan stannade i fyra…
1 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Gärsnäs Bil

Ronny Åkerlund, Bengt Malmkvist och PG Larsson ser till att kunderna blir väl mottagna hos Gärsnäs Bil. Bilhandlarna som gör…
1 september - 2015

Företag i Nätverket: Skånefrö

Skånefrö vill revolutionera fotbollen Rosenberg, Berget och de andra fotbollsstjärnorna i all ära.En viktig del av MFF:s succé i…
1 april - 2015

Företag i Nätverket: Bil Bengtsson

Passionen skapar framgång Människor och miljö i centrum hos Bil-Bengtsson Enkelhet, tillgänglighet, passion. Där har du de tre…
16 mars - 2015

Företag i Nätverket: Room Expo

Grönt och skönt hos Roomexpo Högkvalitativa och modernt designade inredningsprodukter, både för hemmet och den offentliga…
22 december - 2014

Företag i Nätverket: Hotel Svea

Störst, äldst – och bäst (?) på Österlen Hotel Svea vill bli en mötesplats för konst och kultur Hotel Svea är Österlens största…
3 oktober - 2014

Företag i Nätverket: Mazars

”Lokal idrott och näringsliv hand i hand” 14 000 medarbetare i 72 olika länder – revisions- och rådgivningsbyrån Mazars är…
19 september - 2014

Företag i Nätverket: Trycka.se

Tryckeri med höga ambitioner Trycka.se levererar till företag såväl i Sverige som Europa Det har kunder från sju olika länder och…
26 augusti - 2014

Företag i Nätverket: Team Sportia

Skoproffs med brett sortiment! Team Sportia går in i Nätverket och stöttar teamet Brett sortiment, kompetent personal och hög…
3 mars - 2014

Företag i Nätverket: Mix Megapol

Radiokanalen med hjärtat på rätta stället! Mix Megapol vill komma närmare lyssnarna på Österlen Nyckeln till en bra start på…
30 november - 2013

Företag i Nätverket: Ystad Kommun

"Vi har en fantastisk bredd på näringslivet!" Ystad Kommun äntligen medlemmar i Nätverket Österlen Plats 125 på svenskt…
23 september - 2013

Företag i Nätverket: LMcon

Tacka Rolf för tidningen! Leveranserna går till storföretag som Apoteket, Volvo, SAS och Kappahl. Och hans tidningsvagnar finns i…
12 augusti - 2013

I Wallanders spår – på segway!

I Wallanders spår – på segway! Från Solsidans idyll till mörka brottsplatser. Nu kan du hänga med på en guidad Wallander-tur –…
27 juni - 2013

Företag i Nätverket:Teleservice

Från enmansfirma till storföretag Teleservice expanderar i takt med teknikens utveckling Det började som ett enmansföretag för 40…
24 april - 2013

Företag i Nätverket:Vollsjötryck

Ett litet tryckeri med stort register! Slut på visitkort? Dags att trycka upp fler broschyrer till företaget? Eller vill du…
21 mars - 2013

Företag i Nätverket: Lalefa Segway

Från Solsidan till Industrivägen i Sjöbo– Lalefa ordnar företagsvent med segway som underhållning Känns den gamla vanliga…
13 september - 2012

Företag i Nätverket: McDonalds

McDonalds i Ystad lyssnar på kunderna Frukost i ottan eller färdkost vid midnatt. Tillgängligheten är a och o för McDonalds i…
15 januari - 2012

Företag i Nätverket: Mix Reklambar

Kreativt häng i nya reklambaren Österlen har fått en ny bar som har öppet dagtid och inte serverar alkohol. Låter det snurrigt?…
9 januari - 2012

Företag i Nätverket: Nordic Travel

Nordic Travel - mer är en resebyrå Det började med ett golfprojekt i Skåne – några år senare öppnar Nordic Travel dörren till en…
4 oktober - 2011

Företag i Nätverket: YstaGruppen

Snabbt och enkelt YstaGruppens motto Okomplicerade affärer och snabba lösningar. Där har ni grundpelarna i YstaGruppens…
14 september - 2011

Företag i Nätverket: Radio Active

Bredden är Radio Actives styrka 45 000 lyssnare. 30 proffsiga programledare. En briljant radiokanal. Radio Active har gått från…

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar