Regeringen gör en näringspolitisk offensiv

150414-regeringen

Regeringen presenterar nu en näringspolitisk offensiv i sin vårbudget. Tanken är att stärka den svenska arbetsmarknaden och man satsar därför inom tre områden.

De tre områdena är finansiering, innovation och export. När det gäller finansiering avser regeringen att förstärka kapitaltillgången för nya och växande företag i särskilt tidiga skeden med 71 miljoner kronor redan i år.

Ett stärkt innovationsklimat
Regeringen tänker inrätta ett nationellt innovationsråd som ska stärka det svenska innovationssystemet med ett helhetsperspektiv och ett väl utvecklat samarbete mellan politik, näringsliv, den offentliga sektorn, fackliga organisationer och intresseorganisationer. I år får rådet 50 miljoner kronor för innovationsfrämjande insatser.

En exportoffensiv
Tillsammans med näringslivet ska regeringen arbeta fram en ny, svensk exportstrategi som kommer att presenteras senare i år och satsar 75 miljoner kronor på denna redan i år.

Samtliga tre områden kommer att få ökade anslag under kommande år och för åren 2016 till 2019 beräknas satsningarna sammantaget till 315 miljoner kronor per år.

Regeringens pressmeddelande »

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar