2.000 företag har granskning att vänta

150125-granskar

Tillverkning och partihandel är två extra olycksdrabbade branscher. Nu ska Arbetsmiljöverket granska 2.000 företag runt om i landet, framför allt småföretag.

De flesta företagen som kommer inspekteras är mindre företag med fyra till femton anställda och företag som inte fått besök av myndigheten tidigare kommer att prioriteras. Det handlar bland annat om företag som tillverkar livsmedel, möbler och reservdelar.

"Det kan vara alltifrån ett mindre bageri till en stor maskinanläggning. Inom partihandel är det bland annat lagerlokaler och företag som hanterar olika typer av gods som ska vidare till nästa steg i näringskedjan", skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

"Saknar ofta rutiner"
– Mindre företag saknar ofta rutiner för det arbetsmiljöarbete som ska genomföras. Genom våra inspektioner gör vi arbetsgivare uppmärksamma på regler och risker i arbetsmiljön, säger Klas-Åke Sibgård, arbetsmiljöinspektör.

 

Inspektionerna kommer att genomföras från och med slutet av januari till och med mars över hela landet. Under perioden april till juni sker uppföljningar i de fall där det har ställts krav på åtgärder.

Läs mer på Arbetsmiljöverkets webbplats.

Källa: Visma

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar