Jobben som du inte visste fanns

140825-jobben

Vad sägs om att vakta en ö i stilla havet, rädda liv i utvecklingsländer eller utveckla karuseller som får barn att kikna av skratt? Här är inspirationen för dig som drömmer du om ett annorlunda jobb, bortom åtta till fem och långa dagar framför datorn.

Fler udda jobb

Stå i kö.
På Linestanding.com finns uppdrag för dig som vill stå i kö för andra som inte orkar eller har tid.

Dyk efter golfbollar i golfbanornas dammar.

Museistädare. Damma 145 miljoner år gamla dinosaurieben på Smithsonian Museum i Washington DC.

Stanley Cup-pokalskötare. Det finns en sådan yrkesman på jorden och han heter Phil Pritchard. Varthelst den pokal som benämns världens mest ärofyllda hamnar, är han med som förkläde. När den flygs har pokalen en egen fåtölj och skötaren sitter på platsen bredvid.

Chipskontrollant. Ja det är sant, du kan ha som yrke att testa kvalitén och därmed äta chips dagen lång. Se till att ha tandpetare och ett gymkort till hands.

Professionell sjusovare. Forskare och läkare försöker räkna ut mysterierna bakom sömnstörningar och drömmar genom att betala folk för att sova så att de kan studera dem.

Whiskeyambassadör. Olika alkoholföretag hyr varumärkesambassadörer för att synas på olika evenemang och därmed marknadsföra företagets produkter.

Chokladtestare. Stora företag som Mars och Nestlé anställer människor med superavancerade smaklökar för att prova nya chokladsmaker innan de släpps.

Ö-vaktmästare. ”Världens bästa jobb” lanserades av Tourism Queensland 2009 och blev en medial succé. Man erbjöd ett sexmånaders jobb som förvaltare på Hamilton Island vid Stora Barriärrevet med en lön på omkring 900 000 svenska kronor. 34 684 ansökningar från hela världen kom in.

Källa: Internet

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar