Deklaration 2014: Nu öppnar e-deklarationen

140320-deklaration

I dag den 20 mars öppnar Skatteverket sina elektroniska tjänster för deklaration. Den som deklarerar i tid får både snabbare besked om skatteåterbäring och möjlighet att göra ändringar.

Du behöver ha e-legitimation för att kunna gå in på Skatteverkets webbplats och deklarera. Så snart deklarationen är gjord visas vilken skatt du ska betala och du får en kvittens på att deklarationen lämnats in. Skulle du vilja ändra i din deklaration går det fint att uppdatera. Det är den senaste versionen som gäller.

Pengar tillbaka före midsommar
– Vi jobbar ständigt med att underlätta för både privatpersoner och företagare. En nyhet för i år är att också utomlands bosatta ska deklarera senast den 5 maj. Om man väljer att e-deklarera finns möjligheten att få pengar till midsommar, säger Ingemar Hansson, generaldirektör på Skatteverket.

Godkänn med telefon
– Om du bara ska godkänna din deklaration kan du ringa, sms:a, använda Skatteverkets app eller surfa in på e-tjänsten på skatteverket.se. Om det istället handlar om att ändra eller lägga till någon uppgift så använder du appen eller e-tjänsten, säger Kay Kojer.

Enklare och säkrare
– Den som e-deklarerar har fler uppgifter förifyllda och får dessutom hjälp av systemet att summera och föra över belopp mellan olika rutor. Så den som vill vara på den säkra sidan bör e-deklarera och på så sätt minska risken för fel, säger Kay Kojer.

Skatteverket om inkomstdeklaration »

Källa: Visma

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar