Bredare granskning av rut och rot under året

140301-skatteverket

 

Under 2014 kommer Skattetverket att granska vanliga fel som företag gör i sina deklarationer samt även titta på internationella transaktioner. Skatteverket kommer även att göra en bredare granskning av rut och rot.

Tre områden inom rut och rot ska granskas:

1. Utförare och köpare inom värmepumpsbranschen
Varför? Jo, en kontroll som gjordes under 2013 visar att "förhållandevis få" håller sig till de schabloner som tagits fram, enligt Skatteverket.

– Vi har sett många fel och det handlar främst om höga och ospecificerade arbetskostnader, låga materialkostnader och att det saknas tillförlitligt underlag som visar hur kostnaderna har fördelats, säger Cajsa Toresten, verksamhetsutvecklare med ansvar för rot- och rutkontroll på Skatteverket, enligt ett pressmeddelande.

2. Rut och rot för bostadsrätter/bostadsrättsföreningar
– Regelverket för utförda arbeten i bostadsrätter är inte helt enkelt. Man kan bara få skattereduktion för rotarbeten som utförs i lägenheten. Ibland kan det vara svårt att avgöra var gränsen för arbeten inne i lägenheten går, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

3. Läxhjälp
Det har nu varit möjligt att få skattereduktion för läxhjälp i ett år och nu ska branschen kartläggas.

Reglerna för rut och rot när det gäller utförda arbeten i bostadsrätter är inte helt enkla att hantera. Man kan till exempel bara få skattereduktion för rotarbeten som utförs i lägenheten. Skatteverket granskar området under 2014.

Läs mer på Skatteverket.se

 

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar