En av tre saknar försäkring

140206-forsakring

Har du en företagsförsäkring som skyddar vid egendomsförluster och skadeståndsanspråk? En ny undersökning visar att en av tre småföretagare saknar sådan försäkring.

Det är försäkringsbolaget Trygg-Hansa som står bakom undersökningen där 481 företagare med 0-10 anställda fick svara på frågor kring sina försäkringar. Resultatet? Många saknar tillräckligt skydd.

Kan bli dyrt
Kanske har man råd att ersätta en stulen dator men kostnaden kan bli betydligt högre när det gäller skadestånd.

– Som småföretagare kanske man har kontor hemma. Vad många inte tänker på är att det inte är säkert att hemförsäkringen täcker förluster vid inbrott, eftersom försäkringsbolagen skiljer på företagets ­egendom och privat egendom, säger ­Ing-Marie Gustafsson, som ansvarar för kundservice på Trygg-Hansa, till Dagens Nyheter.

Viktigt att vara försäkrad
Undersökningen visar också att många saknar larm och säkerhetsutrustning och att 78 procent saknar sjukvårdsförsäkring för hela företaget. Många ser inte några fördelar med en försäkring.

Men att vara ordentligt försäkrad är viktigt för företaget, menar Småföretagarnas riksförbunds ordförande Leif Svensson. Och han höjer ett varningens finger.

– Många småföretagare har ofta inga reserver att tala om. När de råkar ut för saker som sjukdom eller olycksfall kan företaget hamna i ekonomisk knipa som slutar i konkurs.

Expertens granskning
Visma Spcs skatteexpert Jan-Erik W Persson har tidigare granskat försäkringar för företagare. Läs vad han kom fram till!

• Skatteexpert: Försäkringarna varje företagare borde ha »

 

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar