Få företagare kan arbeta så mobilt som de vill

130528_mobilt
Åtta av tio företag vill jobba mer mobilt men bara tre av tio når sina dokument när de är utanför kontoret, det visar en undersökning från Visma och Canon.

– Undersökningen visar att många önskar bli mer flexibla i sitt arbete, och här finns en stor möjlighet för leverantörer av mobila lösningar som kan göra det lättare för företagens anställda att arbeta där de är, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

Visma Advantage frågade ett urval av sina kunder om de vill kunna arbeta mer mobilt, om de kommer åt alla sina dokument från kontoret när de arbetar mobilt och om de någon gång sparat dokument i sina smarta telefoner.

Många dokument i mobilen
Svaren från de 160 små och medelstora företagen som deltog i undersökningen visar att 83 procent av dem vill kunna arbeta mer mobilt, men bara 31 procent når alla sina dokument när de arbetar mobilt. Samtidigt visar undersökningen att 69 procent sparar dokument i sina smarta telefoner.

De dokument som de svarande i undersökningen helst vill kunna komma åt i digitaliserad form är avtal, fakturor och kvitton. Men en stor andel anger helt enkelt att de vill kunna komma åt alla typer av dokument.

"Inte förvånande"
– De här siffrorna är inte förvånande. Många har möjlighet att arbeta mobilt tack vare smartphones och surfplattor, men det är inte alla som vet hur de ska utnyttja möjligheten fullt ut, säger Lisa Köllerström, chef för affärsutveckling hos Canon

Källa: Visma



Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar