Facebook börjar ta betalt

130410_facebook
Nu kan du snart tvingas betala för att ta kontakt med personer utanför ditt egna nätverk

I slutet av förra månaden införde brittiska Facebook avgifter för att kontakta personer som inte finns i användarnas närverk. Företaget påstår att de inför avgiften, som varierar beroende på en persons förmodade popularitet, för att folk skall slippa bombarderas med meddelanden, skriver The Sunday Timeslänk till annan webbplats.

”Det är gratis och kommer att att vara det” har sedan länge varit Facebooks slagord, nu verkar det vara en sanning med viss modifikation.

Flera kritiker påstår att avgiften inte alls är till för att kända personer skall slippa oönskade meddelanden till sina brevkorgar på Facebook, utan menar att detta bara är ett sätt för Facebook att öka sina intäkter.

Beroende på en persons popularitet kostar det mer eller mindre att kontakta vederbörande direkt. Enligt The Sunday Times varierar avgiften mellan 0,71 - 10,68 pund, motsvarande ca 7,50 - 112 kronor.

Facebook meddelar att avgiften avser direktkontakt. Även om du inte är beredd att betala för att kontakta någon utanför ditt nätverk så kommer meddelandet fram men hamnar då inte i personens inkorg utan i mappen ”övriga meddelanden”

Källa: Internet