10 frågor som visar vad ditt jobb är värt för dig

130309_vidare
Ta dig lite tid och se närmare på vad ditt jobb egentligen är värt för dig? Är det dags att gå vidare? De här frågorna kan visa hur du egentligen ser på ditt jobb.

1.Känns det värt att göra det jag gör? Känns det som att jag gör skillnad på mitt jobb? Hjälper jag andra? Bidrar jag med något som jag tycker är bra till världen?

2.Tycker jag att mitt jobb är kul? Känns det bra att gå till jobbet?

3.Lär jag mig något? Om du fortfarande utvecklas på ditt jobb så är det en bra investering av din tid. Om du inte lär dig något längre eller bara repeterar dina erfarenheter kanske det är dags att gå vidare.

4.Leder jobbet dit jag vill? Är den erfarenhet jag får nu värdefull som förberedelse för något annat jag vill göra?

5.Tjänar jag tillräckligt bra?

6.Är min chef bra? En dålig chef kan göra tiden på jobbet outhärdlig.

7.Är mina kollegor bra? En bra social miljö med vänliga och bra arbetskamrater kan kompensera för saker som inte är så bra på jobbet.

8.Får jag ta egna initiativ? Det här är viktigare för en del än för andra – hur viktigt är det för dig?

9.Har jag en bra balans mellan jobb och fritid? De flesta människor vill ha mer tid med sina familjer men jobbet är så krävande att de inte har den balans de vill ha. Har du det?

10.Känner jag mig stolt när jag berättar för andra vad jag gör? Det här är viktigare för vissa och helt ointressant för andra. Hur viktigt är det för dig?

Nå, hur gick det? Gör gärna en egen inbördes prioritetsordning av frågorna och se vad som är viktigt för dig. En del människor struntar i hur arbetsmiljön är bara de kommer framåt och kan avancera. Andra tycker att det är viktigast att man har bra arbetskamrater och trevligt på jobbet. Vad tycker du?

Är det dags att gå vidare?

Källa: Internet


Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar