Skatteverket granskar internethandeln

130224_skatteverket-granskar
Näthandel, fastighetsmäklare och handel med tobak och alkohol tillhör branscherna som Skatteverket ska granska extra noggrant under 2013.

Samtidigt som Skatteverket går ut med vilka branscher som hamnar under lupp i år, så passar de även på att lyfta fram nya möjligheter för alla som gör självrättelser.

Nya regler för självrättelse
En självrättelse innebär att du rättar fel i en tidigare lämnad deklaration och skickar in en ny med korrekta uppgifter, skriver Skatteverket.  I och med att rättelsen sker på eget initiativ slipper du skattetillägg.

Tidigare har detta inte varit möjligt när Skatteverket redan har informerat om att en bransch ska granskas, men genom en ny bestämmelse i skatteförfarandelagen är detta nu möjligt.

Måste ske före granskning
– Den som kommer på att han eller hon har gjort fel kan själv komma in med en rättelse och slippa betala skattetillägg. Det här gäller numera även om Skatteverket har informerat om en kontrollinsats. Kravet är dock att vi inte har påbörjat en granskning av personen eller företaget ifråga för då anses inte rättelsen ha skett på eget initiativ, säger Anna Gärdin, områdesansvarig för företagsfrågor på Skatteverket.

Källa: Visma


Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar