Besegra jobbstressen med 5 enkla tips

130217_stress
Har jobbet varit stressigt på senaste tiden och du känner dig utmattad? Här är tipsen som hjälper dig att kämpa emot.

Känner du dig sliten? Du är inte ensam. Enligt en ny studie från ComPsych, världens största leverantörer av program som ska ge anställda det stöd de behöver, var jobbet orsaken till utbrändhet hos hela 63 procent av de 1800 tillfrågade.
Utbrändhet är en allvarlig hälsofråga då det kan orsaka hjärtproblem, depression och övervikt. Det måste inte hända dig. Använd dig av de här tipsen när du känner att du är på väg att bli utbränd.

Ha din mammas nummer tillgängligt
En moders röst är lugnande även för dig som vuxen. Det har visat sig i flera studier att anställda som pratat med sina mödrar efter att de har utfört något som resulterat i mycket stress faktiskt har mindre av stresshormonen i kroppen.

Skvallra med dina kollegor
Får någon av dina kollegor dig att stressa sönder över något projekt så kan det vara klokt att prata om det med någon annan kollega du litar på. Det sänker både din stress och din puls.

Knapra på choklad
Att äta mörk choklad hjälper dig att slappna av. Att äta en liten bit av den mörka chokladen varje dag sänker stresshormonen som finns i kroppen. Ha en skål av med bitarna på ditt skrivbord eller i närheten av dig. Se till att du inte äter upp allt.

Låt dina kvällar och helger vara mail-fria
Att inte öppna din mail dag och natt sju dagar i sträck minskar stressen och hjälper dig att fokusera. Använd dig inte heller av jobbtelefonen. Vill människor verkligen få tag på dig så lyckas de ändå, på ett eller annat sätt.

Kolla på ett roligt klipp
Känner du att stressen börjar ta över, ta en paus och titta på ett roligt YouTube-klipp. Det kan vara allt från scener från filmer du tycker är roliga till klipp där folk gör bort sig. Ett gott skratt har visat sig ge en avslappnande effekt.

Källa: Internet


Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar