Oanvänd kreativitet kan göra dig frustrerad

130203_creativeKreativiteten flödar, men vart tar den vägen? Stänger du in den eller är den ett grundande redskap för ditt arbete?

Manpower gjorde nyligen en undersökning på arbetsmarknaden. De fick fram att nio av tio tillfrågade arbetare ser sig som mer kreativa än sina arbetskamrater. De svarade också att det är viktigt att man får använda sin kreativitet på jobbet eftersom det gör att man utvecklas mer och gör jobbet roligare.

Att inte få använda eller ge utlopp för sin kreativitet kan leda till frusuration. Vid många tillfällen kan chefen hjälpa till att motverka frustrationen.

Det kan räcka med att fråga sina anställda frågor som "Hur kan vi göra med det här?" och "Vad tycker du?". Viktigt är sedan att förslagen tas på allvar och att resultatet redovisas för den anställda så att hon eller han vet att de har bidragit till något som är utanför deras vanliga ansvarsområden.

– Arbetsgivare som låter kreativiteten få komma fram har sannolikt bättre chanser att både rekrytera och behålla kompetenta medarbetare, säger Monica Längbo, Manpowers personaldirektör.

Källa: Internet




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar