Hackarna anpassar sig

130202_networkSäkerhetshoten på internet har förändrats. De kriminella har anpassat sig efter nätanvändares vanor och nu ligger hackarnas fokus på exempelvis sociala medier och sökmotorer.

En nätanvändare som använder sig av sociala medier och söktjänster eller besöker nätbutiker riskerar att i större utsträckning drabbas av skadlig kod än om personen surfar in på spelsajter eller illegala fildelningssajter. Det uppger det amerikanske it- och nätverksföretaget Cisco, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt företaget är det exempelvis 21 gånger farligare att besöka en laglig nätaffär än att surfa in på en illegal sajt där man kan ladda ner film.

Annat tänk kring säkerhet
Dessutom har unga it-användare som börjat jobba de senaste åren inte samma tänk kring it-säkerhet som äldre generationer. De är exempelvis mindre restriktiva med den privata integriteten för att kunna vara social via nätet och lämnar hellre ut personliga uppgifter till ett e-handelsföretag än till it-avdelningen på det företag där de arbetar, uppger Svenska Dagbladet.

Källa: Visma




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar