10 knäppaste frågorna på jobbintervjun

130122-fragor
Man tror knappt att det är sant! Här är de 10 knäppaste frågorna som jobbsökande fått på intervjun. "En pingvin iklädd sombrero kommer in genom dörren..."

De flesta väntar sig att få höra "Berätta lite om dig själv" eller "Vilka är dina styrkor och svagheter?" när de anländer till intervjun.

Verkligheten är, enligt sajten Glassdoor.coms årliga genomgång av jobbintervjuer, BETYDLIGT mer skruvad än så. Och det är inte vilka företag som helst som ställer dessa minst sagt udda frågor.

1. "En pingvin kliver just nu in genom dörren, iklädd en sombrerohatt. Vad säger han och varför är han här?" (Frågan ställd under intervju som kontorschef i byggbranschen.)

2. "Har du någonsin stulit en penna från jobbet?" (Frågan ställd under en jobbbintervju på en arkitektfirma.)

3. "Om du kunde ta bort en delstat, vilken skulle det då vara och varför?" (Frågan ställd av intervjuare på Forrester Research i USA.)

4. "Vad tänker du på när du är ensam i bilen?" (Frågan ställd i intervju för jobb som analytiker på Gallup.)

5. "Vilken låt beskriver bäst din arbetsmoral?" (Frågan ställd i intervju för säljarjobb på Dell.)

6. "Hur många kor finns det i Kanada?" (Frågan ställd under jobbintervju hos Google.)

7. "Kan du upprepa ramsan 'Sju sjösjuka sjömän' och sälja en tvättmaskin samtidigt?" (Frågan ställd i intervju för jobb som telefonsäljare på Master Card).

8. "Min fru och jag ska åka på semester - har du några rekommendationer?" (Frågan ställd av Pricewaterhouse Cooper.)

9. "Om du var ett köksredskap, vilket skulle det i så fall vara?" (Frågan ställd till jobbsökarkandidat på Bandwidth.com)

10. "Om du satt din mobil på ljudlöst, och den trots detta ringde högt, vad skulle du då säga till mig?" (Frågan ställd av konsumentföretaget Kimberly-Clark i USA.)

Källa: Internet






Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar