När skall du varva ner?

121227_stressStress är inte farligt i begränsade mängder, men det gäller att förhålla sig rätt till tempoökningen. Här är sju tecken på när det är dags att varva ner.

1. Du är lättiriterad
Du blir arg och irriterad, går i taket för småkänslor som egentligen inte spelar någon större roll. Det är som en vulkan inom dig med känslor som pyser ut lite då och då. Gärna hemma då du känner dig trygg, Det är oftast de närmaste som får ta smällen.

2. Du är avstängd
En annan variant är att du blir mer orkeslös, avstängd och känner dig avtrubbad.  Du orkar inte bry dig lika mycket längre och det är svårare att ta tag i saker som är jobbigt. Även om du skulle vilja förändra något så är det svårt att få något gjort.

3. Du är trögtänkt
Du har mycket svårare att koncentrera dig än vanligt. Det är ungefär som om du hade ”sirap i hjärnan” och därför är det mer utmanande att lösa komplicerade problem.

4. Du känner dig jagad
Du har en känsla av att vara jagad hela tiden även om du inte riktigt vet av vad och den känslan gör att du också har svårt att slappna av även när du är ledig.

5. Du sover dåligt
Du har ofta svårt att somna och ligger och oroar dig över saker eller så  du vaknar tidigt och kan trots enorm trötthet inte somna om. Somnar du om gör du det kanske precis innan du ska gå upp och är slut hela dagen.

6. Din kropp protesterar
Du kan också märka att kroppen på olika vis signalerar att den har gått på högtryck lite för länge exempelvis genom huvudvärk, magproblem eller värk i största allmänhet.

7. Din omgivning oroar sig
Någon i din omgivning talar om för dig att de tror att du stressar för mycket, att du verkar pressad, eller att du är förändrad eller att de inte känner igen dig och att de undrar hur du mår.

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar