Hur lyckliga är anställda på jobbet?

120927_lyckliga

En webbaserad, europeisk undersökning från mars och april i år ger dig svaret.

Jobbsajten StepStone står bakom rapporten och resultatet visar hur lycka på arbetet påverkar organisationen och hur detta i sin tur påverkar förmågan att rekrytera och locka till sig nya medarbetare.

Uppgifterna baseras på 14 800 företag och individer i sju europeiska  länder: Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Sverige.

Sammanfattning i korthet - lyckliga hemma, men mindre på jobbet.

Med ett genomsnittligt betyg på 6,3 av 10 är européer ganska lyckliga i livet. De verkar dock vara mindre lyckliga på jobbet. För lycka på jobbet, särskilt jobbnöjdhet, är den genomsnittliga poängen endast 5,5 av 10.

När hela den fysiska och kulturella arbetsmiljön tas med i beräkning tillsammans med själva jobbet, minskar det genomsnittliga betyget något till 5,1 av 10.

Ett orosmoln är att arbetsgivare verkligen övervärderar sina anställdas lycka, vilket minskar chansen för att de ska kunna behålla talang.

Om respondenterna:
13 582 personer svarade, mellan 18 och 65 år gamla. 52 procent av dessa var män, 48 procent kvinnor. Inte alla hade något jobb för närvarande. De som arbetade representerade en mängd olika yrken och tjänstenivåer. 1 276 företag svarade, vilka representerade företag av olika storlek (1 till 500+ anställda) och olika branscher


Källa: Internet




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar