E-handlar varor för nära 100 miljarder

120530_ehandel 
Nordborna e-handlade varor för motsvarande 95 miljarder kronor förra året. Danmark har de flitigaste e-konsumenterna, medan Norge räknat per individ spenderar mest pengar på nätet. Svenska e-handelsföretag är de som lockar flest e-handelskunder från de övriga nordiska länderna.

Det fram går av en ny undersökning från Posten om den nordiska e-handelsmarknaden. Åtta av tio nordbor e-handlade någon gång under fjolåret och de spenderade i genomsnitt totalt 6.088 kronor vardera. Svenskarna handlade varor på nätet för 31 miljarder kronor 2011, norrmännen för 25 miljarder, danskarna för 21 miljarder och finländarna för 17 miljarder.

- Det stora utbudet på nätet, väl fungerande utlämningsställen och snabba leveranser gör att allt fler väljer att köpa sina varor på nätet allt oftare. I takt med att erfarenheten av näthandel ökat har konsumenterna också blivit mer trygga. Det gör också att allt fler nordbor väljer att gå utanför det egna landets gränser för att få tillgång till ett ännu större utbud och lägre priser, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på Posten.

Källa: Internet



Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar