header20170419.jpg

FÖRETAGSNYTT - TIPS

170404-nya-foretag.jpg
4 april - 2017

Röda siffror för Österlens nyföretagande

Röda siffror för Österlens nyföretagande Registreringen av nya företag hade en lite mer avvaktande utveckling på Österlen under första kvartalet jämfört med resten av landet. De nya företagen är något färre hittills i år än förra året. Under perioden…

NÄTVERKSAKTUELLT

_DSC1400.jpg
26 april - 2017

Företag i nätverket: Aryel Wallet

Varenda kotte tjänar på Stubbetid Ledarskapsutveckling med glimten i ögat Varför behöver en ledare egentligen en stubbe?För att tjäna mer pengar? Kanske.För att må bättre? Absolut.Men framför allt; för att ”ett företag utan själ är som en fotbollsmatch utan…
sjogran.jpg
19 april - 2017

Inför frukostmötet: Therese Sjögran

”Vi är så mycket mer än fotboll” Möt sportprofilen Therese Sjögran på nästa frukostmöte Vad har FC Barcelona och FC Rosengård gemensamt mer än prefixet i klubbnamnet? Det får du veta om du kommer på nästa frukostmöte hos Nätverket Österlen! Den 19 maj, på…
DSC0890.jpg
13 april - 2017

Frukostmöte: ESS-Group

Hotellproffset: ”Kärlek är viktigast!” Anders Nilsson gästade Nätverket – som föreläsare ... Passion, professionalism och personlig prägel. Där har du tre nyckelfaktorer bakom hotellgruppen ESS Groups framgångar det senaste decenniet. – Men det allra…

Användarbetyg: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
110410_fluggerfarg_A
Två färgstarka Ystads-profiler är först ut i vår nya artikelserie om medlemsföretagen i Nätverket Österlen. Läs historien om hur far & son Nilsson fick den lilla färghandeln att växa till ett mångmiljonomsättande företag.
Det började i liten skala hemma i garaget på Vitlöksgatan i Ystad.
Ett och ett halvt decennium senare har Nils-Eric Nilsson och hans son Christian byggt upp ett företag med en omsättning på 23 miljoner kronor!
– Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Nisse till Nätverket Österlen.
Det är fredag förmiddag och i butiken vid Kristianstads-rondellen råder full aktivitet. En kund vill ha hjälp med badrumsinredning, en annan vill köpa färg och en tredje väntar på att få expertishjälp på området kakel. Samtidigt hastar Christian Nilsson i sig en frukostfralla och en kopp kaffe innan han kastar sig ut i den 700 kvadratmeter stora lokalen för ett nytt arbetspass.
Sådana har det blivit många och långa sedan han och fadern slog sina kloka huvuden och flinka händer ihop och startade eget.
01
Arbetspass och arbetspass förresten, enligt Christian är jobbet mer än bara ett jobb.
– Det är ett sätt att leva för oss. Annars skulle vi nog ha lagt av för länge sen. Det är så mycket slit och vi har lagt ner så många timmar på det här …
Han blickar ut över anläggningen och det är inte utan att man kan skönja en viss stolthet i såväl röst som blick.
Vilket är högst befogat.
Ty den lilla färghandeln har växt rejält, omsätter nu 23 miljoner kronor och har sju anställda, Nils-Eric och Christian inkluderade.
Strategiskt läge
Samtidigt är Flügger Färg CN Färgcenter numera mycket mer än en färghandel. Här finns – förutom färg – kakel, klinkers, golvmaterial, tapeter och allt för badrummet. Med mera …
– Flytten hit (butiken ligger sedan september 2009 vägg i vägg med Mekonomens lokaler på Jakobergsbergsgatan 57) har betytt mycket för företaget. Nu har vi ändamålsenliga lokaler och en strategiskt förmånlig plats, säger pappa Nils-Eric medan han skriver på några papper och lämnar över till Christian.
Läget intill Kristianstads-rondellen är optimalt, i synnerhet sedan man eliminerat de hinder i form av häckar och träd som skymde sikten för förbipasserande bilar. Nisse och Chrisse – som de kallas i den där reklamen som med jämna mellanrum vevas ut i lokalradion – lämnar inget åt slumpen.
02
Brinner för sin verksamhet
Men att jobba ihop har inte alltid varit så lätt, medger de båda.
– Det är klart att det är speciellt. Man får anstränga sig för att inte lägga sig i varandras jobb men det går lättare nu när vi har varsitt kontor, säger Nisse.
– Ja, och så var det lite annorlunda när jag bodde hemma. Då blev det nog lite väl mycket jobbsnack vid middagsbordet, inflikar Christian.
Det råder ingen tvekan om att far & son-duon brinner för sin verksamhet. Ingen av dem har, så vitt de kan minnas, tagit ut fem veckors semester vid något tillfälle. Nisse fyller dock 70 år i höst – och har så smått börjat fundera på att lämna över ruljansen till sonen.
– Men det blir svårt att bara sluta tvärt, jag får nog ha en övergångsperiod annars kommer jag att klättra efter väggarna, säger Nils-Eric Nilsson.
Sedan är det upp till Christian att fortsatta utvecklingen av företaget. Hur det ska gå till har han än så länge mer vaga visioner än konkreta tankar kring.
– Alla vill väl innerst inne bli så stora som möjligt. Men vi får se vad som händer, hur marknaden ser ut den dagen pappa slutar. Det viktigaste är att erbjuda kunderna helhet och kvalitet, säger Christian och får nickande medhåll av pappa.
Som för övrigt är den av de två som har varit flitigast när det gäller att närvara på Nätverket Österlens frukostmöten.
Och han har bara lovord att strö över nätverkets verksamhet.
– Ni jobbar otroligt bra! Jag var lite skeptisk till en början men tycker att det är ett enormt bra nätverk som vi borde vara ännu mer delaktiga i. Det är trevliga sammankomster med bra föreläsare och jag ser verkligen fram emot att lyssna på Bo Lundgren, säger Nisse som också tycker det är spännande med rapporterna från de lokala idrottstalanger som Nätverket Österlen stöttar och utbildar.
När det gäller det sistnämnda har Christian en egen synpunkt:
– Det är ett problem i dagens samhälle att många ungdomar inte har någonstans att ta vägen på fritiden. Där fyller idrotten en viktig funktion och all support till den är bra, säger han.
Innan det är dags för undertecknad att låta den färgstarka Nilsson-duon jobba i fred, kompletteras intervjun med fotografering. Nisse & Chrisse poserar glatt framför kameran och återgår sedan till att ta ännu en arbetsdag ända in i kaklet …

Text och bild: Konstantin Foussianis

Smultronstället: När Nisse och Chrisse någon gång har en ledig dag styr de gärna kosan mot Österlen. Christian gillar att ha picknick på backarna vid Kåseberga och Nisse tar gärna en sväng till Kivik för att handla äpplen och äta pizza på Fridens Gårdskrog i Södra Mellby. 

Nästa del i artikelserien om Nätverket Österlens medlemmar publiceras i maj. Kanske är det ditt företags tur då …
fluggertrippel

Det började i liten skala hemma i garaget på Vitlöksgatan i Ystad.

Ett och ett halvt decennium senare har Nils-Eric Nilsson och hans son Christian byggt upp ett företag med en omsättning på 23 miljoner kronor!

– Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Nisse till Nätverket Österlen.

Therese Sjogran
Möt sportprofilen Therese Sjögran på tredje frukostmötet 2017
Medlemmarna är inbjudna till Hotell Svea i Simrishamn den 19:e maj kl 07:30. 
» Läs mer

DSC0890 225px
Hotellproffset Anders Nilsson gästade på andra frukostmötet.

Läs reportaget och se bilderna » 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Antal besökare just nu

Vi har 94 besökare online

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar