header20170419.jpg

FÖRETAGSNYTT - TIPS

UppatYstad-1.png
2 augusti - 2017

En exklusiv helkväll med två av landets främsta inspiratörer

En exklusiv helkväll med två av landets främsta inspiratörer En exklusiv helkväll med två av landets främsta inspiratörer som kommer till Ystads Teater den 21 september. Klicka här för att läsa mer. Klicka här för att boka biljetter.

NÄTVERKSAKTUELLT

IMG_2497.jpg
4 juli - 2017

Företag i Nätverket: Länsförsäkringar Skåne

”Hela konceptet andas klass” Chefen för Länsförsäkringar hyllar Nätverket Visionen är att inom loppet av fem år fördubbla affärsvolymen.Med en Iron Man som chef, Sveriges nöjdaste kunder som bas och ett nytecknat medlemskap i Nätverket Österlen har…
toyota-01.jpg
3 juli - 2017

Företag i Nätverket: Toyota Sydost

Toyota Sydost har ett brett utbud av elhybridbilar att erbjuda i sin bilsalong på Metallgatan i Ystad. Bengt Gustavsson (infälld) är försäljningsansvarig. De laddar upp med hybrider Miljöanpassade japanska bilar hittar vägen till Österlen Bensin, diesel, gas,…
fanny-sunesson-454.jpg
20 juni - 2017

Inför frukostmötet: Fanny Sunesson

”Jag brinner för att coacha andra” Förre stjärncaddien Fanny Sunesson gästar Nätverket Österlen Hon var med och vann både British Open och US Open, hjälpte Europa till Ryder Cup-seger mot USA och assisterade Henrik Stensson när denne spelade hem The Players…

Användarbetyg: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
110410_fluggerfarg_A
Två färgstarka Ystads-profiler är först ut i vår nya artikelserie om medlemsföretagen i Nätverket Österlen. Läs historien om hur far & son Nilsson fick den lilla färghandeln att växa till ett mångmiljonomsättande företag.
Det började i liten skala hemma i garaget på Vitlöksgatan i Ystad.
Ett och ett halvt decennium senare har Nils-Eric Nilsson och hans son Christian byggt upp ett företag med en omsättning på 23 miljoner kronor!
– Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Nisse till Nätverket Österlen.
Det är fredag förmiddag och i butiken vid Kristianstads-rondellen råder full aktivitet. En kund vill ha hjälp med badrumsinredning, en annan vill köpa färg och en tredje väntar på att få expertishjälp på området kakel. Samtidigt hastar Christian Nilsson i sig en frukostfralla och en kopp kaffe innan han kastar sig ut i den 700 kvadratmeter stora lokalen för ett nytt arbetspass.
Sådana har det blivit många och långa sedan han och fadern slog sina kloka huvuden och flinka händer ihop och startade eget.
01
Arbetspass och arbetspass förresten, enligt Christian är jobbet mer än bara ett jobb.
– Det är ett sätt att leva för oss. Annars skulle vi nog ha lagt av för länge sen. Det är så mycket slit och vi har lagt ner så många timmar på det här …
Han blickar ut över anläggningen och det är inte utan att man kan skönja en viss stolthet i såväl röst som blick.
Vilket är högst befogat.
Ty den lilla färghandeln har växt rejält, omsätter nu 23 miljoner kronor och har sju anställda, Nils-Eric och Christian inkluderade.
Strategiskt läge
Samtidigt är Flügger Färg CN Färgcenter numera mycket mer än en färghandel. Här finns – förutom färg – kakel, klinkers, golvmaterial, tapeter och allt för badrummet. Med mera …
– Flytten hit (butiken ligger sedan september 2009 vägg i vägg med Mekonomens lokaler på Jakobergsbergsgatan 57) har betytt mycket för företaget. Nu har vi ändamålsenliga lokaler och en strategiskt förmånlig plats, säger pappa Nils-Eric medan han skriver på några papper och lämnar över till Christian.
Läget intill Kristianstads-rondellen är optimalt, i synnerhet sedan man eliminerat de hinder i form av häckar och träd som skymde sikten för förbipasserande bilar. Nisse och Chrisse – som de kallas i den där reklamen som med jämna mellanrum vevas ut i lokalradion – lämnar inget åt slumpen.
02
Brinner för sin verksamhet
Men att jobba ihop har inte alltid varit så lätt, medger de båda.
– Det är klart att det är speciellt. Man får anstränga sig för att inte lägga sig i varandras jobb men det går lättare nu när vi har varsitt kontor, säger Nisse.
– Ja, och så var det lite annorlunda när jag bodde hemma. Då blev det nog lite väl mycket jobbsnack vid middagsbordet, inflikar Christian.
Det råder ingen tvekan om att far & son-duon brinner för sin verksamhet. Ingen av dem har, så vitt de kan minnas, tagit ut fem veckors semester vid något tillfälle. Nisse fyller dock 70 år i höst – och har så smått börjat fundera på att lämna över ruljansen till sonen.
– Men det blir svårt att bara sluta tvärt, jag får nog ha en övergångsperiod annars kommer jag att klättra efter väggarna, säger Nils-Eric Nilsson.
Sedan är det upp till Christian att fortsatta utvecklingen av företaget. Hur det ska gå till har han än så länge mer vaga visioner än konkreta tankar kring.
– Alla vill väl innerst inne bli så stora som möjligt. Men vi får se vad som händer, hur marknaden ser ut den dagen pappa slutar. Det viktigaste är att erbjuda kunderna helhet och kvalitet, säger Christian och får nickande medhåll av pappa.
Som för övrigt är den av de två som har varit flitigast när det gäller att närvara på Nätverket Österlens frukostmöten.
Och han har bara lovord att strö över nätverkets verksamhet.
– Ni jobbar otroligt bra! Jag var lite skeptisk till en början men tycker att det är ett enormt bra nätverk som vi borde vara ännu mer delaktiga i. Det är trevliga sammankomster med bra föreläsare och jag ser verkligen fram emot att lyssna på Bo Lundgren, säger Nisse som också tycker det är spännande med rapporterna från de lokala idrottstalanger som Nätverket Österlen stöttar och utbildar.
När det gäller det sistnämnda har Christian en egen synpunkt:
– Det är ett problem i dagens samhälle att många ungdomar inte har någonstans att ta vägen på fritiden. Där fyller idrotten en viktig funktion och all support till den är bra, säger han.
Innan det är dags för undertecknad att låta den färgstarka Nilsson-duon jobba i fred, kompletteras intervjun med fotografering. Nisse & Chrisse poserar glatt framför kameran och återgår sedan till att ta ännu en arbetsdag ända in i kaklet …

Text och bild: Konstantin Foussianis

Smultronstället: När Nisse och Chrisse någon gång har en ledig dag styr de gärna kosan mot Österlen. Christian gillar att ha picknick på backarna vid Kåseberga och Nisse tar gärna en sväng till Kivik för att handla äpplen och äta pizza på Fridens Gårdskrog i Södra Mellby. 

Nästa del i artikelserien om Nätverket Österlens medlemmar publiceras i maj. Kanske är det ditt företags tur då …
fluggertrippel

Det började i liten skala hemma i garaget på Vitlöksgatan i Ystad.

Ett och ett halvt decennium senare har Nils-Eric Nilsson och hans son Christian byggt upp ett företag med en omsättning på 23 miljoner kronor!

– Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Nisse till Nätverket Österlen.

fanny225.jpg
Möt supercaddyn Fanny Sunesson på fjärde frukostmötet 2017
Medlemmarna är inbjudna till Tomelilla Golfklubb den 25:e augusti kl 07:30. 
Läs mer

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Antal besökare just nu

Vi har 161 besökare online

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar